top of page

SPINAZIE OMELET MET HALLOUMI


Spinazie omelet met halloumi

Leuk kleurtje he? Deze omelet bestaat niet alleen uit eieren, maar ook uit spinazie! Proef je niks van en toch al 40 gram groente binnen. De omelet zelf heb ik belegd met (homemade) zongedroogde tomaten tapenade en halloumi. Een tijdje geleden had ik voor het eerst halloumi gegeten en ik vind het echt lekker! Het allerbest wanneer het net uit de pan is, dus vergeet de omelet niet snel op te eten!




Ingrediënten voor 1 spinazie omelet

2 eieren

40 gram verse spinazie

snuf zout


Beleg

20 gram zuivelspread light

80 gram halloumi


Verder nodig

Bakspray


Bereidingswijze van de spinazie omelet

Doe de eieren, spinazie en een snuf zout in de blender en blend tot er geen stukjes spinazie meer zichtbaar zijn.


Vet een pan in en verwarm voor op middelhoog vuur. Schenk het mengsel in de pannenkoekenpan en bak voor 4 minuten. Draai voorzichtig om en bak de andere kant voor nog een minuut.


Voor het beleg

Laat de pan nog even op het vuur. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik en bak aan beide kanten goudbruin.


Smeer de spinazie omelet in met de zuivelspread, verdeel de zongedroogde tomaten tapenade over de omelet en leg vervolgens de halloumi erop.




Voedingswaarde per spinazie omelet zonder beleg

158 kcal - 10g vet - 1g koolhydraten - 15g eiwitten



Voedingswaarde per spinazie omelet met beleg

547 kcal - 40g vet - 8g koolhydraten - 37g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Op zoek naar andere gezonde en eiwitrijke recepten?




Webshop

bottom of page