EIWITRIJKE SPECULOOS CAKEROL


eiwitrijke Speculoos cakerol


Deze eiwitrijke Speculoos cakerol is het heerlijk! Ik probeerde laatst eierkoeken te maken met als basis het beschuit uit mijn kookboek, dit echt was echt lekker geworden, maar nog niet zo stevig als eierkoeken zelf. Voor de eiwitrijke eierkoeken moet ik dus nog even experimenteren, maar ik bedacht met wel een andere lekkere variatie. Een cakerol! Dus ik ben gelijk aan de slag gegaan en heb weer een nieuw favoriet receptje op mijn lijst staan!






Ingrediënten voor 1 eiwitrijke cakerol (6 plakken)

0,5x de ingrediënten voor het beschuit van de reuze mergpijpen uit het High Protein Kookboek*

*gebruik in plaats van 2 eieren en 0,5 eiwit, 3 hele eieren


Vulling

200 gram vanille kwark

3 gelatine blaadjes

15 ml melk

20 gram slagroom uit spuitbus

25 gram gesmolten Speculoos pasta


Topping

40 gram pure chocolade

1 Speculoos koekje



Bereidingswijze van de eiwitrijke cakerol

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Bereid de beschuit zoals in het kookboek, tot het moment dat je het in een bakvorm verdelen, want dat gaan we nu niet doen.

  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet dit in.

  • Verdeel het beslag in een rechthoek van ongeveer 25 bij 20 centimeter. Zorg ervoor dat het beslag overal even dik is en strijk glad.

  • Zet het beschuit in de oven voor 8 tot 10 minuten, als de bovenkant goudbruin is, is het klaar!

  • Haal uit de oven en laat afkoelen, dit is zo afgekoeld omdat het best dun is.


Vulling

  • Week de gelatine blaadjes in een bakje met koud water.

  • Zet alvast een kom met de kwark klaar en een mixer. Je kan ook vast de speculoos in een pan of in de magnetron smelten.

  • Als de gelatine blaadjes zijn geweekt, verwarm je de melk samen met de gelatine blaadjes in een pan op laag vuur. Het is heel weinig, dus de gelatine is zo opgelost!

  • Als de gelatineblaadjes zijn opgelost, mix je dit met een mixer gelijk door de kwark heen.

  • Doe de gesmolten Speculoos pasta erbij en mix ook goed door.

  • Daarna spuit je de slagroom erbij en spatel je dit er rustig doorheen.

  • Verdeel de vulling over de beschuit heen, houd aan één korte kant nog wat beschuit vrij zonder vulling.

  • Rol de cakerol op, begin aan de korte kant waar vulling op zit. Rol langzaam naar de andere kant toe en druk niet te hard, zodat je de vulling er niet uit drukt.

  • Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast, ik deed er een vershoudfolie omheen. Zo droogt je cakerol niet uit!


Topping

  • Hak de Speculoos koekjes vast grof.

  • Smelt de chocolade au-bain-marie.

  • Als de chocolade gesmolten is, doe je dit in een plastic spuitzak, boterhamzakje of diepvries zak.

  • Knip het puntje af en drizzle de chocolade over de cakerol.

  • Verdeel de speculoos koekjes erover en zet even terug in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt. Of eet het direct op!




Voedingswaarde per portie

175 kcal - 8g vet - 16g koolhydraten - 11g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Zin in nog meer recepten uit mijn kookboek?



Koop het High Protein kookboek / e-book in de webshop