top of page

EIWITRIJKE CRISPY AARDAPPEL SALADE



Ik zag dit recept voor crispy aardappel salade bij Monica Geuze en dat MOEST ik proberen haha, het zag er echt zo lekker uit. Ik heb het recept wel ietsjes aangepast. Normaal gesproken hou ik helemaal niet van aardappel en al helemaal niet in een salade. Ik zie het trouwens wel steeds vaker voorbij komen die crispy aardappel in een salade. Het is wel even wachten om de aardappel knapperig te krijgen in de oven, misschien moet ik het ook maar een keer in de airfryer proberen om het sneller knapperig te maken?


Ohja en vergis je niet, deze crispy aardappelsalade is echt heel hoog in eiwitten!





Ingrediënten voor 1 crispy aardappel salade

250 gram krieltjes

olijfolie spray (beter voor doseren)

150 gram magere kalkoenreepjes

4 cocktailtomaten

5 gram verse bieslook

120 gram Griekse yoghurt 0% vet

1 el witte wijnazijn

peper en zout naar smaak


Bereidingswijze van de crispy aardappel salade

Verwarm de oven voor op 200 graden.


Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de krieltjes zacht in 8 minuten. Als de krieltjes zacht zijn, spoel je ze af in koud water en dep je ze droog. Pak een bakplaat met bakpapier en leg hier de krieltjes op. Druk ze plat met de onderkant van een glas. Vervolgens spray je de olijfolie erover. Ik gebruik ongeveer 5 gram olijfolie. Met de spray kan je makkelijker doseren, als je olijfolie in een normale fles gebruikt ga je al gauw veel meer gebruiken en dan kom je hoger uit in calorieën. Iets om rekening mee te houden. Tot slot strooi je wat peper en zout over de krieltjes. Zet de krieltjes in de oven voor 50 minuten.


In de tussentijd kan je de saus klaarmaken. Snijd de cocktailtomaten in kleine stukjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Grotere stukken kan ook, wat jij lekker vindt! De bieslook snijd je fijn. Bak de magere kalkoenreepjes in een ingevette pan op middelhoog vuur knapperig. Bij mij duurde dit ongeveer 5 minuten.


Doe in een bak de Griekse yoghurt, honing mosterd dressing, witte wijnazijn, cocktailtomaten, gebakken magere spekreepjes en optioneel nog wat peper en zout. Roer door elkaar heen.


Als de krieltjes knapperig zijn gebakken, hussel je dit door de saus heen en is dit het lekkerst als je het direct op eet!


Eet smakelijk!



link naar video voor de bereidingswijze van de eiwitrijke crispy aardappelsalade


Voedingswaarde van de crispy aardappel salade

710 kcal - 72 gram koolhydraten - 21 gram vetten - 58 gram eiwitten


Deze eiwitrijke recepten ga je ook lekker vinden!



Webshop

bottom of page