top of page

CRISPY SUSHI WAFELS


Sushiwafel op snijplank

If you know me, dan weet je dat ik gek ben op alles wat op sushi lijkt. Ik heb al een keer de sushi bites gemaakt met knapperige rijst en toen ik op tiktok de sushi wafels tegenkwam, moest ik het ook proberen! Dit is eigenlijk de snellere variant van de sushi bites haha. Het lijkt op een pokebowl, maar dan niet in een bowl, maar op een rijstwafel, letterlijk haha. Ga jij hem ook maken?Ingrediënten voor 4 crispy sushi wafels

200 gram sushirijst

300 ml koud water

25 gram sushi-azijn

1 tl zout

2 eetlepels witte suiker


260 gram rauwe zalm zonder huid

1 tl Sriracha


zonnebloemolie of olijfolie om je wafelijzer mee in te vetten


2 avocado's 40 gram peen julienne

80 gram zeewiersalade

40 gram sesam mayo

witte en zwarte sesamzaadjes

sojasaus


Verder nodig

WafelijzerBereidingswijze van de crispy sushi wafels

Begin met het voorbereiden van de sushirijst, dat kan je doen volgens de bereidingswijze in deze post: sushirijst bereiden. Houd de benodigdheden aan die ik hierboven heb beschreven.


Terwijl je de sushirijst aan het maken bent en laat afkoelen kan je alvast de zalm voorbereiden. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Marineer met de friteslijn en sriracha, zet in de koelkast voor later gebruik. Je kan ook alvast het vruchtvlees uit de avocado's halen en prak dit fijn.


Als de sushirijst klaar is en afgekoeld, dan kunnen we de wafels gaan maken. Vet je wafelijzer in met olie naar keuze. En druk hier ongeveer 130 gram bereide sushirijst per wafel (afhenkelijk van je wafelijzer) in. Laat in de wafelijzer tot het een goudbruine kleur heeft zoals op de foto hierboven. Haal de wafel voorzichtig uit de wafelijzer en leg op een bord. Verdeel de geprakte avocado, peen julliene, zeeiwersalade, japanse mayo en sesamzaadjes over de wafel. Tot slot doet je er wat sojasaus naar smaak over. Herhaal met de rest van de wafels.


Eetsmakelijk!


Voedingswaarde per sushi wafel

514 kcal - 54 gram koolhydraten - 19 gram eiwitten - 24 gram vettenOp zoek naar andere gezonde sushi recepten?
Comments


Webshop

bottom of page