TONIJNSALADE



Ik ben gek op salade op mijn broodjes! De salades in de winkel klinken altijd wel heel gezond en eiwitrijk. Maar voorverpakte tonijnsalade en eiersalade hebben eigenlijk helemaal niet zulke goede voedingswaarde. Daarom vind ik het fijn om mijn salades zelf te maken. Deze tonijnsalade is echt één van mijn favorieten EN super hoog in eiwitten *wink wink*!


Ik heb ook nog andere broodsalades op mijn blog staan. Neem ook eens een kijkje bij mijn recepten voor garnalensalade, ei-kerrie salade en surimi-krab salade!




Ingrediënten voor 1 groot (!) bakje

2 blikjes tonijn in water ongeveer 200 gram

50 gram magere kwark

30 gram fritessaus 5% vet

30 gram zuivelspread light bieslook

10 gram mosterd

halve rode ui gesnipperd

1 bosui in ringetjes gesneden

20 gram augurk gesnipperd

10 gram kappertjes

1 ei hard gekookt en in stukjes gesneden

peper, zout, vloeibaar zoetstof naar smaak



Bereidingswijze

  • Neem eerst even de tijd om je eitje te koken en de groente te snijden zoals aangegeven in de ingrediënten lijst.

  • Doe de uitgelekte tonijn een een bakje en roer daar de kwark, fritessaus, zuivelspread en mosterd doorheen.

  • Roer vervolgens de rode ui, bosui, augurk, kappertjes en het eitje door de tonijnsalade.

  • Breng op smaak met zout, peper en vloeibaar zoetstof naar smaak.



voedingswaarde per bakje

448 kcal - 13 gram vet - 15 gram koolhydraten - 67 gram eiwitten


gemiddelde voedingswaarde per 100 gram

95 kcal - 3 gram vet - 3 gram koolhydraten - 14 gram eiwitten


Eet smakelijk!


Liefs,

Anouk