SURIMI-KRABSALADE



Ik ga heel eerlijk met je zijn, ik heb deze surimi-krabsalade de afgelopen week elke middag gegeten. En dan heb ik het niet over een klein beetje op mijn cracker, nee dan heb ik het over de dubbele hoeveelheid dan dat normaal in zo'n Johma saladebakje zit. Niet alleen omdat het super lekker is, maar ook omdat het heel eiwitrijk is en lekker laag in calorieën! Dat komt doordat de basis is gemaakt met cottage cheese. Normaal ben ik niet zo van cottage cheese, maar door een paar kleine aanpassingen kan je er zo'n heerlijke 'macro-friendly' salade van maken! Vandaag maakte ik surimi-krabsalade, maar ik heb van de week ook een zalmsalade gemaakt, je kan zo'n beetje alle kanten op met de basis!



Ingrediënten voor 2 porties surimi-krabsalade

200 gram cottage cheese

100 gram surimi sticks fijngesneden

25 gram augurk fijngesneden

25 gram rode ui fijngesneden

15 gram friteslijn

10 gram sweet chili saus

5 gram sambal

Citroensap

Zout en peper


Bereidingswijze van de surimi-krabsalade


  • Neem eerst even de tijd om de groente en de surimi sticks te snijden zoals aangegeven in de ingrediënten lijst.

  • Doe de cottage cheese in een kom, samen met de ui, augurk, surimi sticks, friteslijn en sweet chili saus.

  • Mix tot alles goed gemengd is en voeg dan citroensap, zout en peper naar smaak toe!


Voedingswaarde voor één portie surimi-krabsalade

189 kcal - 17g koolhydraten - 17g eiwit - 6g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk




Meer inspiratie voor broodsalade recepten?