EI-KERRIE SALADE



De laatste tijd ben ik helemaal into the brood salades en het liefst smeer ik een hele dikke laag op mijn broodje. Dit is natuurlijk heel verleidelijk, maar we weten allemaal dat dat wel hoog in calorieën op gaat lopen. Komt dat even mooi uit dat ik nu een macro-friendly ei-kerrie salade voor jullie heb gemaakt, een mix tussen kip-kerrie en een eiersalade.




ingrediënten voor één salade bakje

75 gram magere kwark

75 gram zuivelspread light

50 gram magere fritessaus

5 ml citroensap

10 gram mosterd

1 tl natuurazijn

2 tl kerrie

15 gram augurk fijn gesneden

3 eieren (waarvan 1 heel ei en twee eiwitten)

halve kleine ui gesnipperd

snufje uienpoeder

Zoetstof naar smaak

Zout en peper naar smaak

Paar takjes bieslook



bereidingswijze

  • Zet een pan op het vuur en laat het water koken.

  • Wanneer het water kookt, leg je 3 eieren in het water en kook je ze in 10 minuten hard.

  • Na 10 minuten schrik je de eieren en pel je ze.

  • Snijd 1 heel ei in kleine stukjes en 2 eiwitten in kleine stukjes.

  • Pak nu een bakje en mix daarin de magere kwark, zuivelspread, frites saus, citroensap, mosterd en azijn.

  • Roer vervolgens de eieren, gesnipperde ui en de fijn gesneden augurk erdoor.

  • Breng nu nog op smaak met kerrie, zout, peper, uienpoeder en zoetstof.

  • Knip een paar takjes bieslook over de salade en roer door.



voedingswaarde per 100 gram

78 kcal - 4g koolhydraten - 3g vet - 9g eiwit


voedingswaarde voor het hele bakje

298 kcal - 14g koolhydraten - 12g vet - 32g eiwit



Eet smakelijk!


Liefs,

Anouk