top of page

SUSHI SPRING ROLLS


sushi spring rolls met kip, komkommer, rode kool, mango en wortel


Deze week stond bij mij in het teken van sushi & spring rolls. Ik heb namelijk 1 keer een giant crispy sushi roll gegeten, 1 keer spring rolls en gisteren een combinatie van beide. Ookal moet ik zeggen, dat die giant sushi roll ook lekker was en ik daar ook nog een keer een recept voor ga uitwerken. Maar dit recept, moet je ook proberen!!


Ingrediënten voor 10 spring rolls

170 gram sushi rijst

25 ml sushi rijstazijn

10 gram suiker

4 gram zout

250 gram kipdijfilet

65 gram teriyaki & sesame saus

100 gram komkommer

100 gram rode kool

1 el sushi azijn

100 gram mango

100 gram peen julliene

1 nori vel

10 rijstpapier vellen


Dipsaus

sojasaus

crispy chili oil


Bereidingswijze van de sushi spring rolls

Begin met het bereiden van de sushirijst, hoe je dit doe staat aangegeven op de verpakking. Maak de marinade door de sushi rijstazijn te verwarmen met de suiker en zout, tot het suiker is opgelost. Als de rijst klaar is, schep dit erdoorheen en laat je het afkoelen door te blijven roeren. Hier kan je meer lezen over het bereiden van sushi rijst.


Een kleine tip, ik vind het veel makkelijker om dit in een rijstkoker te doen. Ik doe dan 170 gram gewassen rijst in de rijstkoker, daar doe ik 1,5x zoveel water bij, dus 255 ml water in dit geval. Dan doe ik de rijstkoker aan, als het klaar is haal ik de stekker eruit, doe ik de sushi rijstazijn, suiker en zout erbij, schep ik het er doorheen laat ik het afkoelen. Misschien niet helemaal hoe het hoort, maar wel veel sneller en makkelijker.


Snijd de kipdijfilet in reepjes en strooi hier wat zout overheen. Verwarm een ingevette pan voor op middelhoog vuur. Bak de kip rondom gaar en doe er dan de teriyaki & sesame saus bij. Laat de kip nog verder doorgaren en de saus karameliseren. Als dit klaar is zet je het apart.


In de tussentijd kan je de rest klaarmaken, snij de komkommer, mango en rode kool in reepjes. Marineer de rodekool met sushi azijn. Snijd de norivel in 10 repen, eerst doormidden en dan 5 reepjes per halve vel.


Als de vulling helemaal is voorbereid, kunnen we de spring rolls gaan maken. Zet een bak met warm water klaar. Dip hier het rijstpapier in totdat het wat zachter begint te worden. Leg de rijstpapier op een groot bord en leg in het midden een stukje norivel. Hierop leg je weer wat sushirijst, even breed als de norivel. Tot slot de rest van de toppings: kip, komkommer, mango, peen julliene en rode kool. Vouw het rijstpapier aan de zijkant op en rol vervolgens strak dicht. Leg aan de kant en herhaal dit met de rest van het rijstpapier.


De saus maak je klaar door sojasaus te mengen met crispi chili olie naar smaak.


Enjoy!


Voedingswaarde per sushi spring roll

167 kcal - 30 gram koolhydraten - 3 gram vetten - 7 gram eiwittenDeze recepten ga je ook lekker vinden댓글


Webshop

bottom of page