SPELTBOWL MET FALAFEL
Hoe lekker zien deze speltbowls er uit? Normaal eet ik altijd pokebowl, maar dit keer zit er een ander tintje aan! Ligt het aan mij of is het sowieso lekkerder om een uit een bowl te eten dan gewoon een bord? Deze speltbowls zijn in ieder geval super gezond, met lekker veel groenten. En het is vegetarisch!
Ingrediƫnten voor 2 porties
150 gram ongekookte spelt
200 gram aubergine
250 gram cherrytomaatjes
halve ui
1 rode punt paprika
150 gram falafel
75 gram feta kaas
olijfolie om in te vetten
zout en peper naar smaak
verse peterselie voor garnering
Tahini dressing
15 gram creme fraiche
25 gram tahini
10 gram ahornsiroop
1 tl mosterd
1 tl citroensap
beetje water om te verdunnen
Bereidingswijze van de speltbowl met falafel
Breng een pan met water aan de kook en kook de spelt zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ondertussen snijd je de aubergine in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter. De ui in halve ringen, en de puntpaprika in reepjes. Doe de aubergine, cherrytomaatjes, ui en punt paprika op een bakplaat met bakpapier. Doe er een klein beetje olijfolie, zout en peper naar smaak op en hussel door. Als de oven is voorverwarmd kan je de bakplaat met groenten in de oven zetten voor 25 minuten.
In de tussentijd kan je de tahini dressing klaarmaken, meng hiervoor alle ingrediƫnten in een kommetje.
Snijd ook alvast de peterselie, zodat je de speltbowls er zometeen mee kan garneren.
Als de groenten bijna klaar zijn kan je de falafel opwarmen in de pan. Op de verpakking staat aangegeven hoelang je de falafel moet opwarmen, bij mij was dit 3 minuten.
Als de groenten klaar is en de falafel is opgewarmd kan je de bowls klaarmaken. Verdeel de spelt over 2 diepe borden, vervolgens doe je de groenten erbij. Verkuimel de feta over de groenten, dan de falafel erbij en tot slot de tahini dressing en peterselie.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per speltbowl met falafel
696 kcal - 79g koolhydraten - 24g eiwitten - 27g vet
ComentƔrios