KOOLHYDRAATARME CHICKEN PARMIGIANA

Het werd eens tijd dat er een chicken parmigiana recept op mijn website kwam te staan. Want het is lekker én eiwitrijk en dat zijn precies de recepten die ik op mijn website deel. Normaal gesproken is chicken parmigiana met knapperige kip, maar dat kost én meer tijd én is vaak gefrituurd, dus 'ongezonder'. Die versie zonder knapperige kip doet er trouwens niet onder. Lekker als avondeten met een salade (als je het koolhydraatarm wilt) en gebakken aardappels als je er wel nog koolhydraten bij wilt.
Ingrediënten voor 4 porties
4 kipdijfilets
400 gram Mutti pizzasaus aromatica
3 teentjes knoflook
30 gram parmigiano reggiano
50 gram geraspte kaas 48+
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze van de chicken parmigiana
Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Leg de kippendijen op een snijplank en sla iets platter met een pan of deegroller. Strooi er wat zout en peper naar smaak over. Vet een pan in met wat olijfolie en verwarm voor op middelhoog vuur. Leg de kippendijen in de warme pan en bak 3 minuten aan beide kanten, het hoeft nog niet volledig gaar te zijn.
Pers de knoflook en roer dit door de pizzasaus. Pak een ovenschaal waar de kippendijen in passen en smeer een beetje van de pizzasaus over de bodem. Leg de kippendijen ook in de ovenschaal. Verdeel de rest van de pizzasaus eroverheen. Strooi de geraspte kaas erover en tot slot de parmigiano reggiano.
Zet de chicken parmigiana in de over voor 15 minuten. Garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie chicken parmigiana
406 kcal - 25 gram vetten - 9 gram koolhydraten - 37 gram eiwitten
Commentaires