top of page

ITALIAANSE KIPBURGER


Italiaanse kipburger

Altijd als ik uiteten ga en er staan hamburgers op het menu, is de kans groot dat ik een hamburger bestel. Maar ook thuis maak ik regelmatig een hamburger (of kipburger in dit geval). Ondanks ik wel van een standaard hamburger of cheeseburger hou, vind ik afwisseling wel lekker. Deze Italiaanse kipburgers heb ik namelijk ook al meerdere keren gegeten. Daarom verdient dit een plekje tussen mijn recepten.



Ingrediënten voor 2 Italiaanse kipburgers

1 ui

olijfolie om pan in te vetten

2 kipburgers

20 gram verse pesto

1 tomaat

2 eetlepels pijnboompitten

handje rucola

20 gram Parmezaanse kaas vlokken

Tip: lekker met Toscaanse aardappels uit de airfryer


Bereidingswijze van de Italiaanse kipburgers

Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Als de oven is voorverwarmd, snijd je de broodjes open en rooster je ze voor 2 minuten. Als je Toscaanse aardappels erbij wilt eten, is dit het moment op het in de airfryer te stoppen.


Verwarm ook een pan voor op laag tot middelhoog vuur, doe hier een beetje olijfolie. Snijd de ui in halve ringen en bak deze in de pan totdat ze karameliseren. Bak in een andere pan de kipburgers gaar. Op de verpakking staat aangegeven hoelang dit moet. In de tussentijd kan je vast de saus maken, hiervoor mix je de friteslijn met de verse pesto. De tomaat kan je ook vast in plakken snijden.


Als de ui is gekarameliseerd, de kipburgers gaar zijn en de broodjes geroosterd, kunnen we de Italiaanse kipburgers gaan klaarmaken. Smeer de onderkant in met de saus, vervolgens de rucola, tomaat, kipburger, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en gekarameliseerde ui. Leg de bovenkant van het broodjes op de kipburger en het is klaar.



Voedingswaarde van één Italiaanse kipburger

650 kcal - 32 gram vetten - 54 gram koolhydraten - 33 gram eiwitten



Deze eiwitrijke recepten ga je ook heel lekker vinden!


 






Webshop

bottom of page