top of page

BIG MAC + DE SAUS



Oké, deze homemade big mac hamburger MOET je maken! Als je vegetarisch bent kan je ook een vegetarische hamburger gebruiken, maar die saus... love it! Ik ben ook echt heel benieuwd of jij deze naar een echte big mac vindt smaken, maar ik (en mijn vriend) zijn fan. De saus had ik trouwens een paar jaar geleden al ontdekt, want de Heinz sandwichspread tuinkruiden heeft er namelijk echt veel weg van!



Ingrediënten voor 2 Big Mac hamburgers

2 hamburgerbroodjes

2 hamburgers (100 gram per stuk)

ijsbergsla

2 plakjes cheddar kaas

een halve ui

6 plakjes augurk


Big Mac saus

1,5 theelepel ketchup

1 tl citroensap

beetje water om uit te dunnen



Bereidingswijze van de big mac hamburger

Als je patat bij de big mac wilt, dan zou ik vast de patat in de airfryer doen. Bereid dit zoals aangegeven op de verpakking.


Vervolgens verwarm je de oven vast voor op 180 graden.


Voor de big mac saus doe je alle ingrediënten in een bakje en meng je dit goed door. Doe er een heel klein beetje water bij en roer het door tot de gewenste dikte.


Zet een (grill) pan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers totdat ze aan beide kanten bruin zijn en van binnen gaar. In de tussentijd kan je de ijsbergsla in dunne reepjes snijden en de ui in blokjes.


Snijd je hamburgerbroodjes doormidden, doe hier de big mac saus op, sla en vervolgens de cheddar kaas. Leg dan de hamburgerbroodjes in de oven totdat de cheddar is gesmolten. Dit duurt niet lang, hooguit een paar minuten dus hou goed in de gaten.


Als de cheddar is gesmolten haal je de hamburgerbroodjes uit de oven, leg de hamburger erop en vervolgens nog wat sla, ui, de plakjes augurk en de bovenkant van het hamburgerbroodje!


Enjoy!



Voedingswaarde per Big Mac hamburger

578 kcal - 35g vet - 36g koolhydraten - 28g eiwit




Deze 'healthy' fastfood recepten ga je ook lekker vinden



Webshop

bottom of page