GEZONDERE CHOCOLATE CHIP MUFFINS
De zomer is voorbij! We gaan weer terug naar school, werk of waar je ook naartoe gaat. Deze chocolate chips muffins zijn perfect als tussendoortje! Geef je kinderen (of jezelf) deze gezondere chocolate chips muffins lekker mee naar school. Er zit courgette in, maar dat hoeven zij natuurlijk niet te weten! Je proeft het totaal niet. Ook ideaal voor jezelf als verantwoorde snack!
Ingrediƫnten voor 6 gezondere chocolate chip muffins
halve courgette geraspt
1 ei
50 gram kokosbloesemsuiker
125 gram havermeel
50 ml avocado-olie
1 tl vanille aroma
30 gram magere vanille kwark
1/4 tl baking soda
halve tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout
30 gram chocolate chips
Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Pit&Pit. De kokosbloesemsuiker, havermeel, avocado-olie en wijnsteenbakpoeder komen uit de webshop van Pit&Pit!
Verder nodig
Muffinblik voor 6 muffins
theedoek
Bereidingswijze van de gezondere chocolate chip muffins
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Begin met het raspen van de courgette, ik heb hiervoor een grove rasp gebruikt. Leg de geraspte courgette in een theedoek en knijp al het vocht uit de courgette.
Doe het ei en de kokosbloesemsuiker in een kom en roer dit door met een garde. Voeg daarna de avocado-olie, vanille aroma, magere kwark en de courgette er aan toe. Meng dit nog een keer goed door elkaar heen.
In een andere kom doe je de havermeel, baking soda, wijnsteenbakpoeder, zout en chocolate chips. Meng goed met elkaar.
Doe vervolgens de droge bij de natte ingrediƫnten en roer door tot er geen droge stukken meer in het beslag zit.
Vet een muffinblik voor 6 muffins in, je hoeft met een muffinblik geen papieren muffinvormpjes meer te gebruiken! Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak voor 25 minuten in de oven.
Laat volledig afkoelen en aanvallen maar!
Voedingswaarde per gezondere chocolate chip muffin
226 kcal - 4g vet - 23g koolhydraten - 5g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk ā¤ļø
Comments