top of page

EIWITRIJKE STROOPWAFEL BAKED OATS


eiwitrijke baked mats met stroopwafel

Baked oats, je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Ik ben natuurlijk weer veel te laat, maar heb het toch maar eens geprobeerd. En ik heb spijt dat ik het niet eerder heb gemaakt, want I love it! Ik heb een eiwitrijke variant gemaakt met stroopwafel er op. Die stroopwafel er op is echt heerlijk! Door het bakken, gaat de stroopwafel een beetje karameliseren en krijg je een een knapperig suikerklaagje op je baked oats!




Ingrediƫnten voor 2 eiwitrijke stroopwafel baked oats

55 gram havermout

45 gram magere kwark of banaan

2 eieren

90 ml (plantaardige) melk

15 gram ahornsiroop of honing

1 tl vanille aroma

1 tl bakpoeder

vloeibaar zoetstof optioneel, naar smaak

snufje zout

1 stroopwafel


Verder nodig

2 ronde kleine ovenschaaltje āŒ€ 10 centimeter


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt je baksel niet droog!


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!



Bereidingswijze van de eiwitrijke stroopwafel baked oats

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe alle ingrediĆ«nten (behalve de stroopwafel) voor de baked oats in een blender en blend tot een beslag.

  • Vet de ovenschaaltjes in en schenk het beslag in de bakvormpjes.

  • Snijd de stroopwafel in kleine stukjes. Roer de helft door het beslag heen en de ander helft leg je bovenop het beslag.

  • Doe de ovenschaaltjes in de oven en bak voor 25 tot 30 minuten.

  • Laat na het bakken nog even kort afkoelen voor je het gaat eten.



Voedingswaarde van Ć©Ć©n eiwitrijke stroopwafel baked oats

356 kcal - 12g vet - 37g koolhydraten - 26g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Op zoek naar andere gezonde en eiwitrijke ontbijt recepten?



Comments


Webshop

bottom of page