HARTIGE EIWITRIJKE ONTBIJTWAFELS


Gezonde en eiwitrijke ontbijt wafels

Dit recept heb ik gemaakt voor het kookboek van BBAN Bouwbegeleiding. En ik weet nog toen ik deze wafels had gemaakt en op de foto had gezet. Op dat moment zat ik in quarantaine, omdat ik in aanraking was geweest met iemand die corona had. Ik had toen zelf ook geen reuk en smaak meer, maar als ik de (snel)test mocht geloven, had ik geen corona. Anyway, deze gezonde en eiwitrijke ontbijtwafels heb ik gemaakt (en gegeten) toen ik geen reuk en smaak had... Hoe weet ik dan dat de wafels lekker zijn? Nou, ik heb ze daarna nog heel vaak gemaakt!


Het zijn hartige wafels en die heb ik belegt met ei, ham en honing! Lekker op zijn Nederlands haha!




Ingrediënten voor één portie ontbijtwafels

40 gram havermout

65 gram magere kwark

1 ei

snufje bakpoeder

zout en peper


beleg

2 plakken ham

2 eieren

10 gram honing



Bereidingswijze van de gezonde en eiwitrijke ontbijtwafels

  • Verwarm alvast een wafelijzer voor terwijl je het beslag voor de wafels maakt.

  • Mix het ei met de havermout, magere kwark, snufje bakpoeder en wat zout en peper tot een egaal beslag. Wanneer de wafelijzer warm genoeg is, spray je deze in met wat bakspray en verdeel je het beslag over twee wafelvormen. Doe de wafelijzer weer dicht en wacht een aantal minuten voordat ze klaar zijn.

  • In de tussentijd bak je de eieren in de pan.

  • Als de wafels klaar zijn, beleg je deze met de ham, de eieren en doe je er een beetje honing over om het lekker zoet te maken.




voedingswaarde voor één portie ontbijtwafels inclusief beleg

473 kcal - 18,4g vet - 34,1g koolhydraten - 38,5g eiwit





Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Zin in nog meer gezonde ontbijt recepten?