top of page

EIWITRIJKE VALENTIJNSCAKE


Gezonde en Eiwitrijke Valentijnscake

Het is Valentijnsdag! Dat betekent dat ik eindelijk een goede reden heb om mijn hartjesbakvorm te gebruiken haha. Mocht je nou niet in de mood zijn voor een valentijnsdag cake, dan mag je ook gewoon een ronde bakvorm gebruiken en noem je het gewoon een frambozencake haha! Ik maak de cake met bananen en frambozen, en die combi is echt zo lekker! Anywaysss, ik hoop dat jullie een leuke Valentijnsdag hebben!


Love you!






Ingrediƫnten voor de eiwitrijke valentijnscake, 10 porties

2 rijpe bananen 240 gram

2 hele eieren

4 eiwitten

80 gram halfvolle roomboter gesmolten

60 ml magere melk

2 tl vanille aroma

90 gram volkorenmeel

12 gram bakpoeder

zout naar smaak

125 gram frambozen

200 gram protein yoghurt raspberry-pomegranate (Lidl)


Verder nodig

Hartjes bakvorm of ronde bakvorm āŒ€20 cm



*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt je baksel niet droog!


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!






Bereidingswijze van de eiwitrijke Valentijnscake

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden

  • Prak de banaan in een kom. Mix dit samen met de melk, gesmolten halfvolle roomboter, ei, eiwitten, vanille aroma en zoetstof.

  • In een andere kom meng je alle droge ingrediĆ«nten. Het volkorenmeel, vanille eiwitpoeder, bakpoeder en zout.

  • Meng de droge ingrediĆ«nten samen met de natte ingrediĆ«nten.

  • Vervolgens snijd je de frambozen in kleine stukjes en verdeel je 90 gram door het beslag.

  • Verdeel je het beslag in een siliconen hartjes bakvorm of een ronde bakvorm met een diameter van 20cm.

  • Bak de Valentijnscake af in de oven voor 40 minuten.

  • Laat de Valentijnscake helemaal afkoelen.

  • Verdeel de Protein Yoghurt over de bovenkant van de cake en strooi de overgebleven frambozen over de cake.

  • Snijd de cake in 10 stukken en geniet!



Voedingswaarde voor Ć©Ć©n portie


144 kcal - 5g vet - 15g koolhydraten - 10g eiwitten



Eet smakelijk!



Liefs, Anouk







Comments


Webshop

bottom of page