EIWITRIJKE VALENTIJNSCAKE
Het is Valentijnsdag! Dat betekent dat ik eindelijk een goede reden heb om mijn hartjesbakvorm te gebruiken haha. Mocht je nou niet in de mood zijn voor een valentijnsdag cake, dan mag je ook gewoon een ronde bakvorm gebruiken en noem je het gewoon een frambozencake haha! Ik maak de cake met bananen en frambozen, en die combi is echt zo lekker! Anywaysss, ik hoop dat jullie een leuke Valentijnsdag hebben!
Love you!
Ingrediƫnten voor de eiwitrijke valentijnscake, 10 porties
2 rijpe bananen 240 gram
2 hele eieren
4 eiwitten
80 gram halfvolle roomboter gesmolten
60 ml magere melk
2 tl vanille aroma
90 gram volkorenmeel
12 gram bakpoeder
zout naar smaak
125 gram frambozen
200 gram protein yoghurt raspberry-pomegranate (Lidl)
Verder nodig
Hartjes bakvorm of ronde bakvorm ā20 cm
*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt je baksel niet droog!
Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!
Bereidingswijze van de eiwitrijke Valentijnscake
Verwarm de oven vast voor op 180 graden
Prak de banaan in een kom. Mix dit samen met de melk, gesmolten halfvolle roomboter, ei, eiwitten, vanille aroma en zoetstof.
In een andere kom meng je alle droge ingrediƫnten. Het volkorenmeel, vanille eiwitpoeder, bakpoeder en zout.
Meng de droge ingrediƫnten samen met de natte ingrediƫnten.
Vervolgens snijd je de frambozen in kleine stukjes en verdeel je 90 gram door het beslag.
Verdeel je het beslag in een siliconen hartjes bakvorm of een ronde bakvorm met een diameter van 20cm.
Bak de Valentijnscake af in de oven voor 40 minuten.
Laat de Valentijnscake helemaal afkoelen.
Verdeel de Protein Yoghurt over de bovenkant van de cake en strooi de overgebleven frambozen over de cake.
Snijd de cake in 10 stukken en geniet!
Voedingswaarde voor Ć©Ć©n portie
144 kcal - 5g vet - 15g koolhydraten - 10g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments