top of page

GEZONDE TUNA MELT QUESADILLA'S

Denk dat dit de eerste keer is dat ik zelf iets met tuna melt én quesadilla's heb gemaakt! Het is één grote hit, al zeg ik het zelf! Ik heb de quesadilla's zo gezond gehouden als het kon en ze zijn super hoog in eiwitten. Zoals jullie mij onderhand wel kennen, ben ik gek op wraps. Ik heb ook niet voor niks een recept voor tortilla's in mijn High Protein kookboek staan.


Wil je meer weten over mijn kookboek? Bekijk mijn High Protein kookboek!


gezonde en eiwitrijke tuna melt quesadilla


Kan me nog wel herinneren dat ik dat een paar jaar geleden met 'tegenzin' tonijn uit blik at. Ik kocht natuurlijk een blikje tonijn in water (want laag in calorieën en eiwitrijk). Ik at het droog op brood, zonder het lekker te maken. Deze quesadilla's zijn alles behalve droog, want KAAS! Lekker veel kaas en we hebben de tonijn ook een lekker smaakje gegeven! Tonijn smaakt nu niet meer zoals ik het altijd heb gegeten, maar vind ik het heerlijk!
Ingrediënten voor 1 grote quesadilla / 4 punten

2 Libanese wraps of 2 tortilla's uit het High Protein kookboek

handje verse spinazie

handje cherry tomaatjes

Rode ui naar smaak

40 gram 30+ geraspte kaas

2 plakjes cheddar kaas


Tonijnmengsel:

1 blikje tonijn in water 110 gram uitlek gewicht

15 gram zuivelspread light

1 tl sambal

1 teentje knoflook geperst

beetje zout
Bereidingswijze van de tuna melt quesadilla

  • We beginnen met het bereiden van de tonijn. Laat de tonijn uitlekken en meng alle ingrediënten voor het tonijnmengsel in een kom.

  • Snijd de cherry tomaatjes in kleine plakjes. En snijd je rode ui in halve ringen, ik heb ongeveer een kwart van een kleine rode ui gebruikt.

  • Verwarm alvast een grote pan voor op middelhoog vuur. Ik gebruik een pannenkoekenpan!

  • Leg je wrap of tortilla op een bord. Verdeel de geraspte kaas over de tortilla, vervolgens de tonijn. Dan leg je er een handje spinazie op, de cherry tomaatjes en ui. Tot slot scheur je de cheddar kaas in stukjes en verdeel je dat ook over de tortilla. Leg de andere tortilla bovenop.

  • Leg de quesadilla in de pan en draai regelmatig om. De quesadilla is klaar wanneer de kaas is gesmolten, de spinazie is geslonken en de quesadilla knapperig is.

  • Leg de quesadilla op een bord en snijd in 4 stukken.Voedingswaarde per quesadilla punt

210 kcal - 6g vet - 25g koolhydraten - 15g eiwitten


Voedingswaarde voor het hele recept

838 kcal - 23g vet - 98g koolhydraten - 60g eiwittenEet smakelijk!


Liefs, Anouk
Meer inspiratie opdoen voor tortilla of Mexicaanse recepten?Koop het High Protein kookboek / e-book in de webshop
Commentaires


Webshop

bottom of page