VEGETARISCHE MEXICAANSE RIJSTSCHOTEL
Ik ben vast niet de enige die houdt van de Mexicaanse keuken, daarom kon ik het niet laten om dit recept met je te delen. Deze Mexicaanse rijstschotel vind ik veel weg hebben van risotto of paella, maar dat in de Mexicaanse versie met lekker veel kaas, bonen en mais.
ingrediƫnten voor 4 porties
230 gram ongekookte rijst
1 rode ui in stukjes
8 teentjes knoflook geperst
1 rode paprika in stukjes
1 blik zwarte bonen (265 gram)
165 gram maiskorrels
1 blik tomaten blokjes
200 gram gezeefde tomaten
15 gram enchilada kruiden
100 gram cheddar kaas geraspt
50 gram zuivelspread light
sap van 1 limoen
3 tl komijnzaad gemalen
halve tl chili poeder
1 tl zout
Optionele toppings
Zure room
Tortilla chips
bereidingswijze
Neem eerst even de tijd om de groente te snijden zoals aangegeven in de beschrijving
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
Fruit de ui, knoflook en rode paprika in een pan met wat pam spray voor 10 minuten.
Voeg de maiskorrels en de tomatenblokjes toe en roer voor 3 minuten.
Voeg de zwarte bonen, rijst, limoensap, gezeefde tomaten, de enchilada kruiden, zout, zuivelspread en cheddar kaas toe en roer goed door.
Serveer met optioneel wat zure room en tortilla chips
voedingswaarde per portie zonder zure room en tortilla chips
523 kcal - 75g koolhydraten - 22g eiwit - 12g vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments