KIP SOUVLAKI WRAPS
Ik ben echt gek op Griekse salade, ik eet dit namelijk heel vaak als lunch. De combinatie met kip souvlaki in een wrap is echt een nieuwe ontdekking voor mij. Op deze manier heb je een goed vullende maaltijd en kan je dit gewoon als avondeten eten. Het allerlekkerste zijn deze met verse wraps, maar je kan het ook in een pita broodje eten!
ingrediƫnten voor 2 wraps
240 gram kipfilet ongeveer 1 kipfilet
5 ml olijfolie
5 ml limoensap
0,5 tl oregano
0,5 tl tijm
1 teentje knoflook geperst
snufje zout en peper
100 gram cherry tomaten doormidden
50 gram ijsbergsla fijn gesneden
50 gram komkommer in plakjes
halve ui in halve ringen
50 gram feta kaas
Tzatziki
100 gram magere kwark
20 gram friteslijn Remia
1 teentje knoflook geperst
30 gram komkommer geraspt
zoetstof naar smaak
peper en zout naar smaak
bereidingswijze
Snijd de kipfilet in reepjes en marineer met de olijfolie, limoensap, oregano, tijm, knoflook en zout en peper.
Zet de kip marinade in de koelkast voor minimaal een half uur.
Ondertussen snijd je de groenten zoals aangegeven in de ingrediƫntenlijst en maak je de tzatziki klaar.
Voor de tzatziki doe je alle ingrediƫnten in een bakje en roer je dit goed door.
Om de kip klaar te maken, zet je een grillpan op hoog vuur. Vet de pan in met een klein beetje olijfolie.
Wanneer de pan goed warm is, leg je de kipreepjes in de pan. Bak tot elke kant een mooie bruine/donkere grill kleur heeft.
Smeer je wrap in met tzatziki saus, beleg met de sla, komkommer, tomaten, uit en kip. Verkruimel de feta kaas over je wrap en vouw dicht. Herhaal dit met de andere wrap.
voedingswaarde voor Ć©Ć©n wrap
448 kcal - 43g koolhydraten - 43g eiwit - 12g vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments