top of page

GEZONDE RABARBERMOES MET AARDBEI




Rabarbermoes, ik had het zelf nog nooit gemaakt. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Ik kocht een paar rabarberstengels in de supermarkt en ging aan de slag. Zo maakte ik niet alleen mijn eigen gezonde rabarbermoes, maar ook rabarber crumble met aardbei! Iemand nog suggesties voor andere lekkere rabarber recepten haha? Kom maar door!



Ingrediënten voor 1 grote pot gezonde rabarbermoes / 4 porties

450 gram rabarber

250 gram aardbeien

30 gram agavesiroop of honing

2 eetl. water

1 tl vanille aroma


Optioneel: extra zoetstof naar smaak



Bereidingswijze van de gezonde rabarbermoes

Snijd de harde uiteinden van de rabarber eraf en snijd de rest van de stengel in stukken van 2 cm dik. Zet aan de kant en snijd ook de aardbeien door vier.


Doe de rabarber en de aardbeien in een steelpan en voeg hier het water, de vanille aroma en de agavesiroop aan toe. Zet de pan op laag tot middelhoog vuur. Breng zachtjes aan de kook en zet vervolgens de deksel op de pan.


Laat de rabarber nog 15 minuten op het vuur staan. Na 15 minuten heb je welbekende rabarbermoes! Laat nog even goed afkoelen en bewaar de rabarbermoes in een afsluitbare pot in de koelkast. Optioneel kan je nog extra zoetstof naar smaak toevoegen. Doe dit in de vorm van vloeibaar zoetstof of extra agavesiroop!



Voedingswaarde per portie rabarbermoes

70 kcal - 0g vet - 13g koolhydraten- 2g eiwitten




Eetsmakelijk!


Liefs, Anouk ❤️



Op zoek naar andere gezonde dessert recepten?



Webshop

bottom of page