top of page

EIWITRIJKE PIZZA QUICHE


Eiwitrijke pizza quiche

Vroeger was ik, zoals denk ik iedereen, meer van het bakken. Sinds ik op mezelf woon kan ik helemaal enthousiast worden van een nieuw, lekker receptje voor het avondeten. Vooral die snelle en makkelijke recepten word ik helemaal vrolijk van. Natuurlijk vind ik het ook leuk om wat langer in de keuken te staan om uitgebreid te koken. Op doordeweekse dagen ben ik meer van snel en simpel.


Deze pizza quiche is daar een goed voorbeeld van! Eigenlijk kan deze quiche ook wel in de mealprep series komen te staan. De pizza quiche kan je namelijk van tevoren maken en de hele week nog van genieten!




Ingrediënten voor 1 pizza quiche, 4 porties

5 plakjes hartige taart deeg 225 gram

240 gram Griekse yoghurt 0% vet

7 eieren

160 gram geraspte kaas 48+

15 gram tomatenpuree

120 gram chorizo worst

160 gram cherry tomaatjes

1,5 el gedroogde bieslook

1,5 el gedroogde peterselie

zout en peper naar smaak


Verder nodig

ronde quichevorm 28 centimeter



Bereidingswijze van de eiwitrijke pizza quiche

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Haal het hartige taartdeeg uit de vriezer en wacht even tot de plakjes ontdooid zijn.

  • Vet de quichevorm in met wat bakspray of olie en bekleed de vorm met het hartige taartdeeg.

  • Zet de quiche met taartdeeg in de oven voor 10 minuten.

  • In de tussentijd maak je de vulling klaar.

  • Doe de Griekse yoghurt, eieren, geraspte kaas, tomatenpuree, bieslook, peterselie, peper en zout in een beslagkom. Roer alles goed door.

  • Snijd dan de tomaatjes doormidden en snijd dunne plakjes uit de chorizo worst.

  • Roer de tomaatjes en een groot deel van de chorizo door het eiermengsel. Houd een paar chorizo plakjes over voor de topping.

  • Als het hartige taartdeeg 10 minuten in de oven heeft gestaan, haal je het uit de oven. Schenk het eiermengsel in de quichevorm en top af met de laatste plakjes chorizo.

  • Bak de quiche gaar in ongeveer 35 minuten. De quiche is klaar, wanneer de eieren gestolt zijn.

  • Laat na het bakken de quiche 5 minuten afkoelen voor je het gaat aansnijden.


TIP: Eet je koolhydraatarm? Laat het hartige taartdeeg dan weg. Ook heerlijk!




Voedingswaarde per portie pizza quiche

629 kcal - 38g vet - 31g koolhydraten - 40g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Meer inspiratie opdoen voor gezonde Italiaanse recepten?




Comments


Webshop

bottom of page