TRUFFEL RISOTTO


Gezonde, vegetarische truffel risotto

Ik denk dat dit receptje wel één van de meest gegeten gerechten bij ons thuis is en toch is dit pas de eerste keer dat ik dit met jullie deel. Beter laat dan nooit toch?? Ik gebruik hiervoor altijd de limited Edition zuivelspread met truffel smaak van Philadelphia, maar omdat dat niet altijd in het assortiment zit doe ik het ook vaak met zuivelspread naturel en truffel tapenade.


Deze gezonde truffel risotto maak je met lekker veel champignons en een gekookt eitje erbij.


Gezonde, vegetarische truffel risotto


Benodigdheden voor gezonde truffel risotto voor 4 personen

340 gram truffel risotto

40 gram plantaardig roomboter

2 rode uien

3 teentjes knoflook

250 gram kastanje champignons gesneden

200 gram verse spinazie

4 eieren

80 gram parmazaanse kaas geraspt

120 gram zuivelspread light

40 gram truffel tapenade

2 blokjes paddenstoelenbouillon

900 ml kokend water



bereidingswijze van de gezonde truffel risotto

  • Snipper de rode uien en snijd de kastanje champignons alvast in schijfjes.

  • Zet een grote pan op middelhoog vuur en smelt daarin de roomboter.

  • Wanneer de boter is gesmolten, fruit je de ui en pers je de knoflook in dezelfde pan.

  • Laat ondertussen 2 pannen met water koken. Eén pan met 900ml water en de paddenstoelenbouillon. En een andere pan met water gebruik je om de eieren in te koken.

  • Na een paar minuten doe je de kastanje champignons bij de pan met de gefruite ui en bak je deze even mee.

  • Vervolgens doe je de risotto in de pan en blijf je even roeren tot de risotto glazig begint te zien.

  • Als dit het geval is, kan je een scheutje paddenstoelenbouillon bij de risotto gieten. Blijf af en toe roeren.

  • Wanneer de risotto al het water heeft opgenomen, giet je er weer een nieuw scheutje water bij. Herhaal tot al het boullion op is.

  • Wanneer je de laatste scheut bouillon in de pan doet, kan je ook de verse spinazie toevoegen.

  • Wanneer alle spinazie is geslonken kan je geraspte parmazaanse kaas door de risotto roeren, samen met de zuivelspread light en de truffel tapenade.

  • Laat even pruttelen tot je de gewenste dikte hebt en serveer met de gekookte eitjes.

voedingswaarde per portie truffel risotto

661 kcal - 28g vet - 76g koolhydraten - 24g eiwit

Eet smakelijk!


Liefs, Anouk