EIWITRIJKE EIWRAP MET CARPACCIO EN AVOCADO
Mocht je willen afvallen, dan is eiwitrijk eten echt een aanrader. Het vult namelijk supergoed, waardoor je minder hongergevoel ervaart. Met deze eiwraps vervang ik de tortilla met een omelet, waardoor je nog meer eiwitten binnen krijgt. Mocht je iets meer calorieën willen binnen krijgen voor de lunch, dan kan je er altijd nog een extra tortilla omheen kunnen vouwen.
Ingrediënten voor 2 eiwitrijke eiwraps met carpaccio
4 eieren
1 verpakking carpaccio naar keuze (incl. pijnboompitten en parmazaanse kaas)
2 handjes rucola
2 baby avocado's
5 gram truffel tapenade*
20 gram friteslijn
zout en peper naar smaak
*Ik raad je zeker de gelinkte truffel tapenade aan en niet van bijvoorbeeld Albert Heijn eigen merk, die heeft namelijk weinig truffel smaak.
Bereidingswijze van de eiwitrijke eiwrap met carpaccio en avocado
We beginnen met het opkloppen van de eieren. Breek de eieren in een bakje en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Klop de eieren los.
Verwarm een ingevette pan op middelhoog vuur en wacht tot het warm is. Giet de helft van eimengsel in de pan en laat stollen. Als dit klaar is, leg je het op een bord en laat je het afkoelen. Herhaal met het overige eimengsel, zodat je 2 eiwraps hebt.
In de tussentijd maken we de avocado klaar. Prak de avocado's fijn en voeg hier de truffel tapenade en friteslijn aan toe. Meng door elkaar heen.
Als dit klaar is, kunnen we de eiwraps gaan beleggen. Verdeel de carpaccio over beide wraps, vervolgens doe je er de avocadocreme op, dan de rucola en tot slot top je het af met de parmazaanse kaas en pijnboompitten. Rol de wrap op en serveer!
Voedingswaarde per eiwitrijke eiwrap met carpaccio en avocado
385 kcal - 29 gram vetten - 8 gram koolhydraten - 26 gram eiwitten
Komentarze