top of page

SNELLE HOMEMADE HAVERMELKSinds ik minder zuivel probeer te drinken heb ik al verschillende plantaardige melken geprobeerd. Ik ben zelf fan van havermelk en sojamelk. Sojamelk vind ik fijn, omdat het een goedkope plantaardige melk is. Havermelk vind ik fijn, omdat het ook beter is dan sojamelk (in sojamelk zitten hormonen). Alleen havermelk is echt mega duur. De prijzen in de supermarkt blijven stijgen, dus ik dacht ik ga het gewoon zelf proberen te maken. Voor 800 ml tot 1 liter havermelk geef ik nu maar €0,65 uit! Het is daarnaast ook super makkelijk om zelf te maken, binnen 10 minuten is het klaar.
Ingrediënten voor ongeveer 1 liter havermelk

200 gram havermout

800 tot 1 liter water

20 gram agavesiroop

zout naar smaak


Verder nodig

Een blender

herbruikbaar verszakje (groente,- en fruitafdeling van AH) of kaasdoek

afsluitbare fles om havermelk in te bewaren

grote kom en havermelk in op te vangenBereidingswijze van de havermelk

Doe alle ingrediënten in de blender. Ik begin altijd met 800 ml water. Je kan later altijd meer water toevoegen als je wilt. Blend de havermelk voor ongeveer 20 seconden. Zet vervolgens een grote kom klaar met een verszakje of een kaasdoek. Hiermee filter je de overgebleven havermout eruit. Knijp het zakje goed uit, zodat al het vocht in de kom terecht komt. Het overgebleven havermout kan je weggooien of door een smoothie doen.

Giet de havermelk in een fles en bewaar in de koelkast. Voor gebruik altijd even goed schudden! Ik drink de havermelk altijd binnen een 5 dagen op!
Deze recepten ga je ook lekker vinden

Comentarios


Webshop

bottom of page