EIWITRIJK AARDBEI ONTBIJT TAARTJE
Wie maakt er nog meer een feestje van zijn ontbijtje? Hoewel ik normaal altijd kies voor een smoothie(bowl) in de ochtend, zijn deze ontbijt taartjes ook super lekker! Dit ontbijt taartje is gemaakt met alleen maar voedzame ingrediënten. De bodem is van volkoren eierkoeken, die ze sinds kort ook verkopen in de supermarkten!
Ingrediënten voor 2 eiwitrijke aardbei ontbijt taartjes
450 gram aardbei skyr of andere kwark/yoghurt naar keuze
vloeibaar zoetstof naar smaak
3 blaadjes gelatine + 2 eetlepels water
ongeveer 6 aardbeien
Verder nodig
2 kleine bakjes met een diameter van 10 cm
vershoudfolie
Bereidingswijze van de eiwitrijke aardbei ontbijt taartjes
Week de gelatine blaadjes in een bakje met koud water.
Bekleed de bakjes met vershoudfolie, snijd de aardbeien in plakjes en bedek de bodem en de randen met de plakjes aardbeien.
Doe de aardbeien skyr en zoetstof naar smaak in een kom.
Als de gelatineblaadjes zacht zijn geworden, verwarm je 2 eetlepels water met de gelatineblaadjes in een pan op zacht vuur. Haal de pan van het vuur af als de gelatineblaadjes zijn opgelost. Mix dit snel (met een mixer) door de aardbeien skyr, laat nog even draaien zodat de vulling lekker luchtig wordt.
Leg de eierkoeken erop en zit in de koelkast voor minimaal 3 uur.
Voedingswaarde per taartje
257 kcal - 1g vet - 34g koolhydraten - 24g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk ❤️
Op zoek naar meer gezonde recepten?
Comments