VEGETARISCHE ROTI MET ZOETE AARDAPPEL



Toen mijn stiefzus voor een half jaar naar Suriname ging voor school en terugkwam met een recept voor traditionele roti, werd ik verliefd op dit gerecht. Ik denk ook stiekem doordat je roti met je handen kan eten. Hiervoor scheur je namelijk een stukje van je rotivel af en gebruik je dat om de roti mee op te pakken. Zoals je ziet is dit niet het traditionele recept, omdat ik erachter kwam dat het traditionele recept toch niet zo 'macro-friendly' is als dat ik dacht. Niet dat dat erg is, maar als je op je calorieën probeert te letten is het wel zo lekker als je nog steeds roti kan eten!



ingrediënten voor 4 porties

4 tomaten in grove stukken

350 gram vegetarische kipstukjes

2 uien gesnipperd

4 eieren

500 gram sperziebonen gedopt

400 gram zoete aardappel in grove stukken

3 teentjes knoflook geperst

20 gram nandan masala

1 tl gemalen komijn

250 ml kokend water + half blokje groentebouillon


voor de vellen

150 gram bloem

70 gram gekookte aardappels

1 teentje knoflook

50 ml magere melk

20 gram olijfolie

3 gram gist

2 gram zout

0,5 tl gemalen komijn



bereidingswijze voor de roti

  • Begin met de eerste stap van de bereiding van de roti vellen, indien je ervoor kiest om ze zelf te maken.

  • Neem eerst de tijd om de groenten en zoete aardappel te snijden zoals aangegeven in de beschrijving

  • Fruit de ui en knoflook in een pan voor een paar minuten

  • Neem een glas met 250 ml kokend water en roer daarin het halve blokje groentebouillon tot het is opgelost.

  • Voeg de tomaat, groentebouillon, water, zoete aardappel en nandan masala toe. Roer het even door en laat dan koken voor 20 minuten op laag vuur met een deksel op de pan.

  • In de tussentijd kan je in een andere pan de eieren koken

  • Voeg na 20 minuten de sperziebonen toe en laat nog 15 minuten sudderen, na 10 minuten voeg je ook de kipstukjes toe.

  • Tijdens de laatste stap kan je verder gaan met het bereiden van de roti vellen.

  • Wanneer de roti klaar is, serveer je deze met de rotivellen en de gekookte eitjes.


bereidingswijze voor de roti vellen

  • Kneed alle ingrediënten voor de roti vellen tot een samenhangend deeg voor 10 minuten, laat rijzen tot je het weer moet gebruiken. Ga nu verder met de bereiding voor de roti.

  • Als de roti bijna klaar is, kan je het deeg verdelen in 4 bolletjes. Rol ze uit tot ze een diameter hebben van ongeveer 25 cm.

  • Bak een vel 1 minuut in een pan op middelhoog vuur, vervolgens draai je de rotivel om en bak je het nog een minuut aan de andere kant. Hiervoor hoef je geen olie in de pan te doen.

  • Leg de rotivel op een bord en houdt warm met een theedoek, dit zorgt er ook voor dat ze zacht worden.

  • Herhaal met de andere 3 bolletjes deeg.



voedingswaarde per portie met één rotivel

614 kcal - 72g koolhydraten - 37g eiwit - 16g vet


voedingswaarde per portie zonder rotivel

425 kcal - 42g koolhydraten - 32g eiwit - 10g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk