SALADE MET VIJGEN EN PARMAHAM



Het is weer het vijgen seizoen en dat betekend natuurlijk een receptje met vijgen. Dit recept kwam ik tegen bij Albert Heijn een aantal weken geleden, alleen toe waren er geen vijgen te koop in de winkel... Toen gebruikte ik in plaats van vijgen, perzik! Perzik is ook echt een aanrader, maar helaas ook een seizoensproduct. Gelukkig bestaan er nog gedroogde varianten voor in nood!





ingrediënten voor 2 porties

20 gram gepelde pistachenoten

6 verse vijgen

2 el olijfolie

1 el witte wijnazijn

1 el honing

150 gram gemende sla

1 bol buffel mozzarella

90 gram parmaham

verse basilicum

balsamico creme

peper en zout


bereidingswijze


  • Verwarm een pan op laag tot middelhoog vuur. Rooster hierin de pistache noten ongeveer 4 minuten. Schud de pan een paar keer tijdens het roosteren, laat het afkoelen op een bord en snijd grof.

  • Snij de vijgen in kwarten en scheur de basilicum grof.

  • Voor de dressing, mix je de olijfolie, azijn en honing. Dit breng je nog op smaak met zout en peper.

  • Verdeel de sla over twee borden, laat de buffel mozzarella uitlekken en snijd in stukken. Verdeel deze over de sla.

  • Verdeel ook de parmaham, vijgen en pistachenoten over de sla. Besprenkel met de dressing en strooi het basilicum er ook nog over heen. Optioneel nog wat peper en zout


voedingswaarde per portie

506 kcal - 55g koolhydraten - 12g eiwit - 27g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk