RODE BIETEN PANNENKOEK



Vandaag licht ik een recept uit van Muna, er zijn zoveel leuke foodbloggers te vinden en het leek me een goed idee om eens per maand een foodblogger uit te lichten. Ik ben helemaal fan van haar foodfotografie en haar Instagram ziet er zo vrolijk door alle kleurtjes die ze gebruikt. Haar rode bieten tortilla's zijn daar een voorbeeld van, vandaar dat ik deze ook graag wilde maken! Ik vond het meer op pannenkoeken lijken, vandaar dat ik de naam heb veranderd! Deze pannenkoeken zijn perfect voor als je meer groente wilt binnenkrijgen, want ze bevatten namelijk al meer dan 200 gram groente!


Ik belegde deze pannenkoeken met brie, appel, gorgonzola, rucola en honing. Heerlijk!




ingrediënten voor 4 pannenkoeken

2 gekookte rode bieten

40 gram bloem

2 eieren

zout

water voor als het beslag te dik is


bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor het beslag in een blender en blend tot een egaal beslag.

  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat goed warm worden.

  • Spray wat bakspray in de pan en verdeel ongeveer 1/4 van het beslag in de pan.

  • Wanneer de onderkant gaar is, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant.

  • Herhaal met de rest van het beslag.

  • Doe nu toppings naar keuze op je pannenkoek!


voedingswaarde per pannenkoek zonder toppings

92 kcal - 11g koolhydraten - 5g eiwit - 3g vet


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk