PINDA NOODLE SOEP



Toen ik voor het eerst ramen at, ging er een wereld voor me open. Je kan gewoon noodles en soep in één gerecht eten? I mean, I love noodles maar meer is natuurlijk altijd beter! Dus vandaag maakte ik een pinda noodle soep. Door de vetten van de pinda's wel iets hoger in calorieën, maar het is een goed vullende maaltijd!




ingrediënten voor vier porties

248 gram wok noodles

500 gram kipdijfilet in blokjes

70 gram massaman curry pasta

1 liter water + 1 blokje kippenbouillon

40 gram 100% pindakaas

400 ml kokosmelk light

100 gram champignons in schijfjes

4 bosuitjes in ringetjes

sap van 1 limoen

1 tl verse gember geraspt

2 teentjes knoflook geperst

Soja saus



bereidingswijze

  • Neem eerst even de tijd om de groente en de kip te snijden zoals aangegeven bij de ingrediëntenlijst

  • Doe de kip en de champignon in een pan, voeg hierbij nog een eetlepel sojasaus aan toe en bak tot de kip gaar is.

  • Breng in een grote pan het water aan de kook en voeg hier de kippenbouillon, limoensap en de pindakaas aan toe, roer totdat de pindakaas is opgelost.

  • In een andere pan fruit je de geperste knoflook en geraspte gember, na 2 minuten voeg je de kokosmelk toe en de curry pasta.

  • Voeg dit mengsel samen met de kippenbouillon, breng aan de kook en kook de noodles voor 3 minuten mee.

  • Serveer de soep in een kom en voeg hierbij de kip, champignons en bosui aan toe.

  • Optioneel kan je nog komkommer en extra pinda’s toevoegen.


voedingswaarde per portie

758 kcal - 50g koolhydraten - 37g eiwit - 45g vet


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk