top of page

PAPRIKA SOEP




I have to be honest, als ik denk aan lekker eten, denk ik niet gelijk aan soep. Alleen in de koude wintermaanden kijk ik vaak wel uit naar een kopje warme soep en dan is dat zeker wel deze heerlijke paprika soep. Hij is vullend en bevat weinig calorieën, met andere woorden je kan er lekker veel van eten. Soep zelf maken is ook zoveel lekkerder dan uit een pakje en het bevat veel (!) minder zout. En denk nou niet dat het te veel tijd kost om soep te maken, want deze soep staat al binnen 40 minuten op tafel (waarvan 20 minuten wachttijd) en je kan het ook nog is in grote voorraden maken en invriezen als je net zoals ik een fan bent!





ingrediënten voor 4 porties

1 liter groentebouillon

4 rode punt paprika’s in reepjes

100 gram 10% Griekse yoghurt

1 winterpeen in plakjes

2 teentjes knoflook geperst

1 grote ui gesnipperd

2 eetlepels ketjap

10 gram olijfolie

10 takjes tijm

Peper en zout naar smaak

Optioneel: slagroom of kookroom om te garneren



bereidingswijze


  • Neem eerst even de tijd om de groente te snijden zoals aangegeven in de ingrediënten lijst. Rits ook de blaadjes van de tijm en hak fijn.

  • Zet alvast een grote soeppan op laag vuur zodat het warm kan worden.

  • In een andere pan breng je 1 liter water aan de kook, doe je het blokje groentebouillon erin en houdt het warm.

  • Doe de olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig, op laag vuur.

  • Zet het vuur iets hoger en doe de paprika reepjes en de winterpeen erbij met de ketjap en bak voor 5 minuten.

  • Voeg de tijm en de groentebouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook.

  • Zet de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur.

  • Na 20 minuten kan je met een staafmixer de paprika en winterpeen pureren tot je een gladde soep hebt.

  • Doe nu de Griekse yoghurt door de soep en voeg nog wat zout en peper naar smaak toe.


voedingswaarde voor één portie

141 kcal - 18g koolhydraten - 3g eiwit - 6g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk


Webshop

bottom of page