top of page

GOZLEME MET PULLED OATS



Dit receptje is ontstaan in samenwerking met Gold&Green. Zij hebben namelijk twee heerlijke varianten van de Pulled oats, namelijk in de smaak tomaat en naturel. Ik mocht dit van hun uitproberen en daar zei ik geen nee tegen toen ik hoorde dat 100 gram pulled oats, 30 gram eiwit bevat. Perfect voor als je vegetarisch wilt eten en niet teveel moeite wilt doen om je eiwitinname te behalen!



ingrediënten voor 3 stuks

voor het deeg

150 gram bloem

2 gram gist

2 gram zout

25 gram olijfolie

70 ml water


voor de vulling

175 gram pulled oats naturel

1 rode ui fijn gesneden

2 teentjes knoflook

1 rode paprika in blokjes

150 gram versie spinazie

60 gram feta light

1 tl paprika poeder

1 tl gedroogde peterselie

0,5 tl cayenne peper

zout


bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed voor 7 tot 10 minuten, tot het deeg niet meer plakkerig aanvoelt. Laat het deeg rijzen voor tenminste een uur. Wanneer de vulling voor de gözleme klaar is, verdeel je het deeg in 3 delen en rol het uit tot het formaat van een ontbijtbordje.


Voor de vulling snijd je de groente zoals aangegeven in de ingrediënten lijst. Fruit de ui en de knoflook in een pan op middelhoog vuur voor 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe voor nogmaals 2 minuten. Voeg nu de pulled oats, kruiden, zout en spinazie toe. Voeg de spinazie in porties toe en bak tot al het spinazie is geslonken. Rol nu het deeg uit en verdeel de vulling over de helft van de gözleme, laat ongeveer 1,5cm van de randen vrij. Verkruimel de feta over de vulling en vouw het deeg dubbel, druk de randen goed dicht. Bak de gözleme in een pan op allebei de kanten, tot het goudbruin is.



Voedingswaarde per gözleme

432 kcal - 43g koolhydraten - 30g eiwit - 14g vet


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk

Webshop

bottom of page