top of page

GEZONDERE BIG AMERICAN PIZZA


Gezondere Big American pizza recept

Je hebt twee pizza teams, team dikke bodem en team dunne bodem. Ik ben denk ik team dikke bodem. Zo'n pizza op een tortilla is lekker voor het idee, maar doe mij maar een echte pizza! De Big American BBQ Chicken pizza van Dr. Oetker is echt mijn favoriet. Vroeger aten we altijd de Restorante pizza's, nu vind ik dat net een stuk plastic (sorry not sorry). Maar natuuuuurlijk pak ik nu bijna nooit meer een pizza uit de vriezer, maar maak ik ze zelf.


Ja, ook big American pizza's kan je heel makkelijk zelf maken. Hiervoor gebruik ik een doormidden gesneden Turks brood. It's that easy!


Trek in nog meer pizza recepten?

In mijn High Protein kookboek staat een recept om je eigen pizzabodem te maken of mini pizzabroodjes voor de lunch! Het kookboek staat vol met gezonde én eiwitrijke recepten. Het is te koop als High Protein e-book of als het High Protein (echt) kookboek!Ingrediënten voor 1 gezondere Big American pizza

een half turks brood

45 gram tomatenpuree

40 gram mozarella light

40 gram geraspte kaas 30+

4 cherry tomaatjes

15 gram zongedroogde tomaatjes

10 gram rode pesto

verse basilicum

italiaanse kruidenBereidingswijze van de gezondere Big American pizza

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Snijd een turks brood doormidden en smeer deze in met tomatenpuree. Beleg met plakjes mozarella, geraspte kaas, gehalveerde cherry tomaatjes, zongedroogde tomaatjes en de pesto. Breng op smaak met wat Italiaanse kruiden.

  • Zet de pizza in de oven voor 10 tot 12 minuten zodat de kaas smelt en het brood een knapperig randje krijgt. Zodra de pizza uit de oven komt, garneer je het met verse basilicum.

Of beleg de pizza anders!
Een half Turks brood zonder topping bevat:

500 calorieën , 95 gram koolhydraten, 2 gram vet en 18 gram eiwitten.


voedingswaarde per belegde Big American pizza

809 kcal - 20 gram vet - 106 gram koolhydraten - 42 gram eiwittenEet smakelijk!


Liefs,

AnoukComments


Webshop

bottom of page