top of page

GEZONDE RED VELVET CAKE


gezonde red velvet cake

Het heeft lang geduurd tot ik eindelijk een recept had voor gezond red velvet cake. Na veel mislukte pogingen, is het dan toch eindelijk gelukt. Eerst wist ik niet wat red velvet voor een smaak was. Maar red velvet gebak is eigenlijk gewoon chocoladesmaak en het gebak is rood gemaakt door kleurstof. Vaak wordt red velvet ook gemaakt van karnemelk, maar in dit recept gebruiken we vanille kwark!


Rode kleurstof

De reden dat veel van mijn red velvet pogingen mislukt waren, was doordat ik rode kleurstof uit de supermarkt gebruikte. Je weet wel, kleurstof uit die tubes of van dat super vloeibare spul. Je moet écht héél veel kleurstof gebruiken, wil je een lichte rode kleur zien. Hierdoor wordt je beslag ook veel vloeibaarder en kan je cake/taart mislukken. Sinds kort ben ik overgestapt op rode kleurstof gel, hier heb je maar een klein beetje van nodig en de kleur is super mooi.
Ingrediënten voor de gezonde red velvet cake, 12 plakken

100 gram havermeel

210 gram bloem

16 gram bakpoeder

1 tl zout

80 gram bruine suiker vervanger

25 gram cacaopoeder

370 vanille skyr of kwark 0% vet

3 eieren

1 tl rode kleurstof gel

vloeibaar zoetstof


Frosting

250 gram vanille skyr of kwark

50 gram zuivelspread light


Verder nodig

springvorm 18 cm


*smart protein is iets anders dan whey, dit neemt meer vocht op waardoor het beslag ook dikker wordt dan bij andere eiwitpoeders.Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!

Bereidingswijze van de gezonde red velvet cake

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden.

  • Doe de droge ingrediënten in een grote beslagkom en meng dit goed door.

  • Vervolgens doe je de natte ingrediënten erbij. Ik gebruikte ongeveer 1 tl rode kleurstof gel(!) om een mooie rode kleur te krijgen, maar voeg extra toe als dit bij jou nodig is. Als je net als ik een zoetekauw bent, kan je nog vloeibaar zoetstof toevoegen naar smaak. Het wordt uiteindelijk een aardig dik beslag.

  • Schep het beslag in een ingevette springvorm. Verdeel en strijk glad met een lepel.

  • Zet de red velvet cake in de oven voor 35 minuten. Draai de temperatuur terug naar 110 graden en bak nog 20 minuten.

  • Laat de red velvet cake volledig afkoelen. In de tussentijd kan je de frosting maken. Meng hiervoor alle ingrediënten en zet in de koelkast voor later gebruik.

  • Als de cake helemaal is afgekoeld, kan je het doormidden snijden. Verdeel wat van de frosting op de ene helft en leg de andere helft er weer op. Smeer dan de rest van de frosting over de cake.


TIP: doe stukjes witte chocolade door het beslag heen, dat is echt heerlijk!


Voedingswaarde per plak

159 kcal - 3g vet - 21g koolhydraten - 11g eiwittenEet smakelijk!


Liefs, AnoukMeer inspiratie opdoen voor taart en cake recepten?
Comentarios


Webshop

bottom of page