GEZONDE HALLOWEEN CAKEJES

Ik ben altijd helemaal in voor dit soort receptjes. Tijdens Halloween, Pasen, Kerst en Valentijnsdag mag jij weer lekker creatief zijn in een bepaald thema. Dit jaar ben ik al vroeg wezen brainstormen over gezonde en eiwitrijke Halloween snacks. Dit jaar is het een gezonde en eiwitrijke Halloween cake geworden.



Ik heb deze Halloween cakejes twee keer gemaakt. Het was namelijk de bedoeling dat ik voor het recept de cakejes helemaal in witte chocolade ging dippen, zoals je op de foto ziet. Deze cakejes waren GRUWELIJK lekker! Heel toepasselijk, haha! Maar toen had ik voor 6 cakejes zo'n 150 gram witte chocolade gebruikt, wat het toch niet zo heel gezond maakte haha. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om de witte chocolade iets te minderen. Ik heb nu dus alleen het 'verband' nagemaakt met witte chocolade. Maar als jij er toch voor kiest om de cakejes helemaal in te smeren met witte chocolade, dan houd ik je niet tegen!



Ingrediënten 6 Halloween cakejes

45 gram volkorenmeel

25 gram vanille smart protein (eiwitpoeder)

25 gram chocolate chips

6 gram bakpoeder

120 gram banaan 1 stuk

40 gram pindakaas 100%

30 ml magere melk

1 ei

2 eiwitten

1 tl vanille aroma

zoetstof naar smaak

zout naar smaak


Topping

12 suikeroogjes

50 gram witte chocolade


Verder nodig

Bakvorm 16x16 cm

Plastic spuitzak of een plastic (boterham)zakje


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor worden je cakejes niet droog!


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!







Bereidingswijze van de Halloween cakejes

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden

  • Prak de banaan in een kom. Mix dit samen met de melk, pindakaas, ei, eiwitten, vanille aroma en zoetstof.

  • In een andere kom meng je alle droge ingrediënten. Het volkorenmeel, vanille eiwitpoeder, bakpoeder, chocolate chips en zout.

  • Meng de droge ingrediënten samen met de natte ingrediënten.

  • Als er geen droge stukken meer in het beslag zit, verdeel je het beslag in een ingevette bakvorm van 16x16 cm.

  • Bak de Halloween cakejes af in de oven voor 20 minuten.

  • Nadat de cake is afgekoeld, snijd je het in 6 stukken.

  • Smelt de witte chocolade au-bain-marie, laat iets afkoelen en doe in een plastic (spuit)zakje.

  • Knip het puntje van de spuitzak af. Zet stipjes chocolade waar de suikeroogjes moeten komen. Plak de suikeroogjes op de chocolade.

  • Nu maak je met zigzag bewegingen het verband over de mummie cakes.

  • Zet de cakejes in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.

  • Aanvallen!



Voedingswaarde voor één Halloween cakeje

163 kcal - 7g vet - 16g koolhydraten - 9g eiwitten


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk


Meer inspiratie op doen voor Halloween recepten?