CRUNCHY KIKKERERWTEN



Ik ben er gek om op te snacken tijdens de film. Chips en popcorn zijn echt mijn favoriet! Chips, omdat het zo knapperig is en popcorn, omdat je er zoveel van kan eten! Met deze kikkererwten heb je een combinatie van beide, knapperig, je krijgt veel en daarbij ook nog is hoog in eiwitten.



ingrediënten voor 2 porties

1 blik kikkererwten

10 gram eiwitpoeder vanille

10 ml olijfolie

2 tl gerookte paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

1 tl uienpoeder

Zout en vloeibaar zoetstof naar smaak


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • Laat de kikkererwten uitlekken en leg ze op een theedoek. Haal de velletjes van de kikkererwten, dit zorgt ervoor dat ze zometeen knapperiger worden.

  • Nadat ze gepeld zijn, dep je de kikkererwten goed droog en meng je ze met de overige ingrediënten in een kom.

  • Doe ze nu in de oven voor 25 tot 30 minuten. Daarna laat ze je goed afkoelen, zodat ze knapperig worden.

Let op, wanneer je grote kikkererwten hebt moet je ze misschien langer in de oven laten.



voedingswaarde per portie

180 kcal - 8g vet - 14g koolhydraten - 11g eiwit


Eet smakelijk,


Liefs, Anouk!