top of page

CHEESEBURGER BUNSCheers to the freaking weekend, I drink to that, yeah yeah (-Rihanna). Of eigenlijk niet drinken, maar wel eten. Deze heerlijke cheeseburger broodjes staan bij mij dit weekend op de planning! Lekker eten kost tijd, want deze broodjes zijn helemaal zelf gemaakt. Hiervoor moeten we het deeg laten rijzen, maar don't worry, het is echt heel makkelijk. De laatste tijd vind ik het sowieso leuker om zelf deeg te maken voor verse broodjes en ben hier steeds meer mee aan het experimenteren. Hoe meer tijd je ook stopt in het bereiden van je eten, hoe meer je het gaat waarderen en hoe lekkerder het smaakt!


Hoewel cheeseburgers op zichzelf niet eens zo ongezond zijn, hebben ze wel een slechte reputatie op dit vlak. Waarschijnlijk komt dit doordat burgers altijd gepaard gaan met gefrituurde patat en lekker veel saus.Deze cheeseburgers eten wij altijd met wortel patat en het is ook lekker om dit met een salade erbij te eten. Een goed gebalanceerde maaltijd dus.

ingrediënten voor zes broodjes


voor de broodjes

240 gram bloem

4 gram gist

10 gram suiker

3 gram zout

30 gram olijfolie

120 ml water


vulling

200 gram mager rundergehakt

1 grote augurk, in plakjes gesneden

15 gram mosterd

90 gram old Amsterdam smeerkaas

Zout en peper naar smaak


Extra

Melk

Sesamzaadjes


bereidingswijze


  • Voeg alle ingrediënten voor het broodje in een kom een kneed voor 10 minuten. Laat dit een uur rusten of tot het deeg is verdubbeld.

  • In de tussentijd breng je het magere rundergehakt op smaak met zout en peper. Kneed dit goed door en maak er 6 hamburgers van. Of je maakt er rul gehakt van.

  • Bak de hamburgers (of rul gehakt) in de pan tot ze niet meer rauw zijn aan de buitenkant. Ze gaan zometeen nog in de oven dus de binnenkant hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

  • Na een uur verdeel het deeg in 6 bolletjes en rol het balletje uit tot een cirkel van ongeveer 12 cm.

  • Besmeer de cirkel met 15 gram smeerkaas per stuk, 10 gram ketchup, klein beetje mosterd, plakjes augurk en de hamburgers.

  • Vouw het broodje dicht en leg de sluiting aan de onderkant op een bakplaat met bakpapier.

  • Bestrijk de broodjes met melk en bestrooi het met sesam zaadjes. Laat ze nog een half rusten.

  • In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200 graden.

  • Wanneer de broodjes zijn gerezen, doe je ze in de oven voor 15 minuten.

voedingswaarde per cheeseburger bun

321 kcal - 32g koolhydraten - 18g eiwit - 13g vet


Eet smakelijk!

Liefs, Anouk

Comments


Webshop

bottom of page