Boerenkool chips



We kennen allemaal wel de groente chips uit de supermarkt, toch? Die ene waarvan we allemaal dachten dat het super 'gezond' was, maar tegelijkertijd wel gefrituurd is. Nou, voor degene die net zo teleurgesteld waren als ik toen ik daar achter kwam heb ik een lekker receptje. Deze boerenkool chips is namelijk super lekker (en knapperig). Ik kwam op dit idee toen ik een keer boerenkool chips van een webshop had gekocht, ik was meteen verliefd en dan snap je natuurlijk al dat ik dat ook een keer zelf moet gaan maken. Het is super makkelijk om te maken, maar het moet wel de tijd van het jaar zijn.



ingrediënten voor één portie

100 gram boerenkool bladeren

10 ml olijfolie

zout, paprika, knoflook en uienpoeder

vloeibaar zoetstof

bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Doe de boerenkool bladeren in een grote kom en voeg de olijfolie, kruiden en zoetstof naar smaak toe.

  • Hussel totdat alle bladeren onder de olijfolie en kruiden zitten.

  • Leg de bladeren op een bakplaat met bakpapier, zonder dat ze elkaar aanraken.

  • Doe de chips in de oven voor 5 minuten, draai de bladen om en doe nog een keer in de oven voor 5 minuten.

  • Blijf het goed in de gaten houden, elke oven is anders. Het is klaar wanneer de boerenkool bladeren knapperig zijn geworden!



voedingswaarde per portie

141 kcal - 6g koolhydraten - 4g eiwit - 11g vet

Eet smakelijk!

Liefs, Anouk