BIG MEGG



Wat krijg je als Big Mac en McMuffin een kind krijgen? Deze big megg, alhoewel de Big Mac wel wat dominantere genen heeft. Het is dus een hamburger, belegd tussen twee eieren met een Big Mac sausje! Eigenlijk zocht ik gewoon een excuus om een Big Mac te eten als ontbijt. Door deze vervanging leek het me wel acceptabel om dit als ontbijt te eten or am I wrong?? Nee, dat dacht ik al...



ingrediënten voor 1 big megg

2 eieren

1 (vegetarische) hamburger

Ijsbergsla in reepjes of hele bladen

1/4 kleine rode ui in halve ringen

1 augurk in plakjes

peper en zout

sesamzaadjes


Voor de Big Mac saus

15 gram Heinz tuinkruiden spread

5 gram ketchup zonder suiker

5 gram friteslijn

halve theelepel mosterd


bereidingswijze

  • Bereid je vast voor door de groente in de ingrediëntenlijst te snijden zoals aangegeven.

  • Verwarm een pan op middelhoog en leg 2 kookringen in de pan, spray in met wat PAM spray.

  • Breek één eitje uit in elke kookring en prik een gaatje in het eigeel

  • Bak ondertussen in een andere pan de hamburger met de uienringen.

  • Wanneer de eieren zijn gestold, kan je de kookringen eraf halen en de eitjes omdraaien. Bak ze nog heel kort op deze kant en leg ze op een bord.

  • Maak nu de Big Mac saus. Hiervoor mix je eigenlijk alle ingrediënten samen tot een sausje.

  • Leg 1 ei op een bord en beleg met de sla, hamburger, Big Mac saus, augurk, ui en maak af met het andere ei.

  • Top het af met wat sesamzaadjes


voedingswaarde voor één big megg

269 kcal - 12g koolhydraten - 23g eiwit - 14g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk