top of page

BAO BUNS MET PULLED JACKFRUIT

Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik zelf helemaal weg van Aziatisch eten. Bapao broodjes waren vroeger mijn favoriet. Deze bao buns kan je gemakkelijk helemaal zelf maken, het enige wat je nodig hebt, is iets waar je mee kan stomen. Als je liever een gevuld broodje wilt, dan kan je de broodjes natuurlijk ook met vulling en al dichtvouwen en dan stomen.

Ingrediënten voor 4 bao buns

buns

150 gram bloem

3 gram droge gist

7 gram suiker

45 ml water

40 ml magere melk

1/4 theelepel zout

Olijfolie


pulled jackfruit

20 gram pindakaas 100%

50 ml magere melk

10 ml ketjap manis

10 ml soja saus

1 teentje knoflook

halve theelepel sambal


extra groenten

ijsbergsla

rode ui

pinda's grof gehakt

komkommer

bosuiBereidingswijze

  • Verwarm de melk en het water in een pan tot het net iets warmer is dan lichaamstemperatuur. Wanneer het deze temperatuur heeft bereikt giet je het in een glas en roer je de gist en het suiker erdoorheen. Wacht nu 10 minuten tot de gist is geactiveerd, het moet gaan schuimen.

  • Wanneer het gist is geactiveerd, doe je dit in een kom met bloem en zout.

  • Kneed dit deeg 10 minuten lang en verdeel het deeg in 4 bolletjes, deze rol je uit tot een ovale vorm, maar niet te dun.

  • Besmeer de binnenkant met wat olie zodat het niet aan elkaar gaat plakken en vouw de broodjes dubbel, laat ze nu een uur rijzen op een warme plek met met bakpapier onder de broodjes.


Vulling

  • In de tussentijd maak je de vulling klaar. Laat een blik jonge jackfruit uitlekken en hou de helft apart voor de vulling.

  • In een kom meng je de pindakaas, magere melk, ketjap Manis, soja saus, knoflook en sambal.

  • Wanneer dit allemaal klaar is, voeg je de jackfruit toe aan de marinade. Laat staan tot later gebruik.


  • Na een uur rijzen van de broodjes, zet je ze voor 15 minuten in een stoomoven of stoom je ze in een stoommandje voor 15 minuten, laat het bakpapier onder de broodjes! Snijd het bakpapier in vierkantjes, zodat onder elk broodje een stukje bakpapier zit.

  • Tijdens het stomen bak je de jackfruit 5 minuten in een pan en snijd je de extra groente voor de vulling. Serveer de broodjes direct.voedingswaarde per bun: 146 kcal - 1 gram vet - 29 gram koolhydraten - 6 gram eiwitten

voedingswaarde per bun met vulling: 272 kcal - 8 gram vet - 38 gram koolhydraten - 10 gram eiwittenEet smakelijk!


Liefs, Anouk

Comments


Webshop

bottom of page