WOKKELS




Je eigen chips maken, zonder aardappel en zonder te frituren. Deze chips is super knapperig en gemaakt van pasta. Ja, echt! Door de pasta eerst te koken en daarna in de oven of airfryer te bakken, kan je dus chips maken. Je kan je chips helemaal een eigen twist geven door de kruiden te gebruiken die jij lekker vindt. Ik heb dit keer paprika chips gemaakt, want dat is mijn favoriet!






Ingrediënten voor 2 porties

100 gram fusilli pasta

1 tl uienpoeder

3 tl paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

snuf zout

vloeibaar zoetstof naar smaak

voor de dipsaus

zuivelspread light

sweet chili saus zonder suiker



Bereidingswijze

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet het water af.

  • Doe de pasta in een bakje en kruid het met de uienpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout naar gewenste hoeveelheid en zoetstof naar smaak.

  • Roer alles goed door tot alle pasta onder de kruidenmix zit.

  • Doe de fussili in de voorverwarmde airfryer voor 8 minuten op 190 graden of in een voorverwarmde oven op 235 graden voor 10 minuten.

  • Schud of draai de chips om halverwege.

Dipsaus

Voor de dipsaus doe je simpelweg de zuivelspread in een bakje en giet je daarover de sweet chili saus.




voedingswaarde voor één portie:

189 kcal - 1g vet - 37g koolhydraten - 6g eiwitten




Eet smakelijk!



Liefs, Anouk