UNDERBAKED OREO BROWNIE



Ken je dat gevoel dat wanneer je aan het bakken bent, je het liefst het beslag gewoon gelijk op eet? Ik ook en dat heb ik stiekem ook een beetje gedaan bij dit recept. Naar mijn mening zijn brownies het lekkerst wanneer ze nog smeuïg zijn van binnen, maar deze zijn echt next level! Deze brownies zijn namelijk een mix van beslag en een gebakken brownie. Ik heb lang gezocht naar de 'perfecte' eiwitrijke brownie en ik durf nu wel te zeggen dat ik het eindelijk heb gevonden na veel mislukte versies!





Ingedrediënten voor 1 brownie, 9 stukjes

85 gram chocolade whey

25 gram cacaopoeder

100 gram 1:1 bruine suikervervanger

0,5 tl bakpoeder

60 gram banaan geprakt

2 eieren

50 gram naturel pindakaas

60 gram ahornsiroop

4 oreo's grof gehakt

30 gram pure chocolade gesmolten

snufje zout


verder nodig

bakvorm 15x15cm



bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Meng de eieren met de banaan, bruine suikervervanger, pindakaas en ahornsiroop.

  • In een andere kom meng je de whey, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout.

  • Voeg de natte en droge ingrediënten samen en roer door tot een egaal, plakkerig beslag.

  • Roer er nog een keer de gesmolten pure chocolade erdoor.

  • En tot slot kunnen de Oreo's er doorheen geroerd worden, bewaar nog wat voor bovenop de brownie.

  • Vet een bakvorm in, verdeel het beslag en top af met de laatste Oreo stukjes.

  • Doe de brownie in de oven en bak voor 25 minuten. Als je de brownie niet zo underbaked wilt, raad ik aan om de temperatuur op 160 graden te zetten en langer te bakken. De brownie is klaar wanneer een satéprikker er schoon uit komt.

  • Laat afkoelen voor je de brownie aansnijdt.


voedingswaarde per stukje

168 kcal - 11g vet - 14g koolhydraten - 11g eiwit

Eet smakelijk!

Liefs, Anouk