SPECULAAS FUDGE CAKE



Sinterklaas is bijna in het land! Elk jaar ben ik weer benieuwd welk nieuw sinterklaas snoepgoed er in de schappen zullen liggen. Dit jaar is het niet teleurstellend, ik heb namelijk speculaas fudge gevonden. Deze fudge moest ik gewoon in deze speculaas cake verwerken. Daarnaast vond ik ook mini chocolade kruidnoten, red velvet kruidnoten en taaitaai met chocolade eromheen! Het wordt elk jaar gekker haha!





ingrediënten voor één tulband cake

370 ml magere melk

240 gram volkorenmeel

130 gram eiwitpoeder vanille

90 gram halvarine light

16 gram bakpoeder

3 eieren

90 gram suikervrije karamel siroop

10 gram koek en speculaas kruiden

50 gram speculaas fudge in kleine stukjes gesneden


topping

50 gram poedersuiker vervanger

20 ml magere melk

0,5 tl vanille aroma

60 gram speculaas koekjes lotus/pepernoten/schuddebuikjes etc.


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

  • Mix alle droge ingrediënten, behalve de speculaas fudge, in een beslagkom

  • Voeg nu de natte ingrediënten toe en roer tot alles goed gemengd is

  • Schep de kleine stukjes speculaas fudge door het beslag geen

  • Vet een tulband vorm in met PAM spray

  • Schep het beslag in de tulband

  • Doe de cake nu in de oven voor 45 minuten.

  • Laat de cake volledig afkoelen.

  • Meng de poedersuiker vervanger, magere melk en de vanille aroma tot een glazuur

  • Verdeel het glazuur over de bovenkant van de cake en verkruimel daarover fijngehakte speculaas koekje.


Tip: gebruik 1/3 of 1/4 minder beslag wanneer je geen tulband hebt en een gewone cakevorm gebruikt.

voedingswaarde per 1/16 stuk

134 kcal - 15g koolhydraten - 4g vet - 9g eiwit


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk