ROZIJNENBROOD




Crossaintjes en krentenbollen zijn toch wel echt guilty pleassures van mij op het gebied van ontbijt. Vaak eet ik dit dan ook in het weekend tijdens een gezellig ontbijtje. Het bevat allebei aardig wat calorieën en het is verder niet heel voedzaam (maar wel heel lekker!!!). Zo kwam ik op het idee om een gezondere variant te maken van krentenbollen, dus zie hier rozijnenbrood! Het aller lekkerst op de dag zelf of vers uit de oven!


ingrediënten voor 1 brood, 12 plakjes

250 gram zelfrijzend bakmeel

400 gram magere vanille kwark

40 gram rozijnen

30 gram krenten

1 tl kaneel

10 gram bakpoeder

beetje zout


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Meng het bakmeel met het kaneel, zout en bakpoeder. Voeg dan de kwark, de rozijnen en de krenten toe.

  • Meng alles goed door elkaar heen en stort het deeg in een ingevette bakvorm.

  • Zet het nu in het oven voor 35 minuten.



voedingswaarde per plakje

111 kcal - 22g koolhydraten - 5g eiwit - 0,5g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk