RIJSTDESSERT




Rijstdessert, een van de dingen waarvan ik dacht dat eigenlijk niet zoveel mensen het lekker vinden. Maar uiteindelijk kom je erachter dat dit een erg geliefd toetje is. Eigenlijk doet het me een beetje denken aan havermout, het heeft een soortgelijke structuur! Ook rijstdessert kan je topping met je favoriete toppings, hiervoor was ik dit keer een beetje creatief en heb ik het afgemaakt met banaan, vijgen, appelstroop en hazelnoten. En ook al heet het rijstdessert, ik eet dit stiekem ook gewoon als ontbijt.


ingrediënten voor 1 rijstdessert

50 gram dessertrijst

250 ml magere melk

20 gram vanille smart protein (eiwitpoeder)*


topping

halve banaan

1 vijg

5 gram appelstroop

5 gram gehakte hazelnoten


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt het een stuk romiger.


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!





bereidingswijze

  • Doe de dessertrijst met de melk in een pan en breng aan de kook.

  • Laat het 12 minuten doorkoken en roer het af en toe door.

  • Daarna doe je het in een kom en roer je de eiwitpoeder erdoor, en top je het af met de banaan, vijg, appelstroop en hazelnoten.


voedingswaarde per rijstdessert met topping

427 kcal - 79g koolhydraten - 22g eiwit - 4g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk