REESES FUDGE


Fudge is nooit echt een guilty pleasure voor mij geweest, tot nu. Deze reeses fudge smelt echt weg op je tong en is heerlijk zacht. Door de chocoladelaag met pinda's erover krijg het nog een lekker knapperig laagje. Door de pindakaas en plantaardige roomboter, bevat de fudge veel gezonde vetten and that's how we like it!




ingrediënten voor 15 stukjes

150 gram naturel pindakaas

30 gram plantaardige roomboter

30 gram ahorn siroop

10 gram pindakaas poeder of cacaopoeder/eiwitpoeder

0,5 tl vanille extract


topping

50 gram pure chocolade

10 gram fijn gehakte pinda’s



bereidingswijze

  • Smelt de roomboter in een schaaltje in de magnetron

  • Mix in ditzelfde schaaltje de rest van de ingrediënten tot je een glad geheel hebt.

  • Leg een in een klein bakje wat bakpapier, zodat je zometeen de fudge er makkelijk uit kan halen.

  • Verdeel de fudge in het bakje.

  • Smelt nu de pure chocolade in een pannetje, verdeel over de fudge en strooi de pinda's over de chocoladelaag.

  • Leg het bakje in de vriezer voor een uur.

  • Na dit uur haal je het uit de vriezer, snijd je de fudge in stukjes en bewaar je het in de koelkast.


voedingswaarde per stukje (recept maakt 15 stukjes)

86 kcal - 4,5g koolhydraten - 2,4g eiwit - 6,3g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk