PUMPKIN MUFFINS



Ik koop eigenlijk bijna nooit pompoen voor mijn gerechten. Wanneer ik pompoen koop, dan gebruik ik dit 9 van de 10 keer voor een baksel. Hierdoor wordt hetgeen wat ik aan het bakken ben, echt super smeuïg. Vind het ook fijn dat pompoen niet zo'n overheersende smaak heeft als banaan. En als je het nog nooit hebt geprobeerd, geloof me je gaat dit lekker vinden! Ook als je normaal niet zo'n liefhebber bent van de smaak van pompoen want je proeft het dus niet!



ingrediënten voor 10 muffins

85 gram zelfrijzend bakmeel

60 gram vanille eiwitpoeder

400 gram verse pompoen blokjes

2 tl koek- en speculaaskruiden

3 eieren

vloeibaar zoetstof

1 tl vanille aroma

snuf zout


frosting en topping

400 gram magere kwark

40 gram vanille eiwitpoeder

10 pecannoten

koek- en speculaaskruiden



bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak hierin de verse pompoen blokjes in 20 minuten gaar.

  • Zet de oven vervolgens weer terug naar 180 graden.

  • Pureer de pompoen met een staafmixer en meng samen met de eieren en de vanille aroma.

  • Meng in een andere kom het zelfrijzende bakmeel met de eiwitpoeder, koek- en speculaaskruiden en een snuf zout.

  • Voeg de pompoen mix toe aan de droge ingrediënten en roer door tot een egaal beslag.

  • Verdeel het beslag over 10 siliconen muffin vormpjes.

  • Zet de muffins in de oven voor 25 minuten.

  • Laat vervolgens volledig afkoelen.

  • Wanneer de muffins volledig zijn afgekoeld, meng je de kwark met de eiwitpoeder. Vul een spuitzak met de frosting en spuit lekker veel frosting op je muffin.

  • Verkruimel een pecannoot over je muffin en strooi nog een beetje koek- en speculaaskruiden over de frosting als decoratie.


voedingswaarde per muffin

129 kcal - 4g vet - 11g koolhydraten - 13g eiwit


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk