PROTEIN SPECULOOS TAARTJE



Ik heb dus soms van die speculoos-fases, waar ik op alles speculoos doe. Op mijn kwark, over mijn ijs en op mijn brood (duh!). Mocht ik nu net in zo'n fase zitten en kunnen jullie ervan meegenieten, want zie hier het recept voor een speculoos taartje! Wat leven we toch in een mooie wereld waar je een speculoos taartje kan eten en tegelijker tijd ook gewoon 17 gram eiwitten binnen krijgt. Stiekem eet ik deze taartjes als ontbijt, laten we maar als excuus gebruiken dat dat komt omdat er kwark op zit... Ze vullen ieder geval wel goed!


ingrediënten voor drie speculoos taartjes

30 gram havermeel

30 gram speculoos/speculaas eiwitpoeder

15 gram kokosmeel

2 eiwit

85 ml magere melk

60 gram stevia bruine suiker of andere suikervervanger die 1 op 1 vervangt

20 gram halvarine light

0,5 tl vanille aroma

1 tl bakpoeder

Beetje zout


topping

3 Lotus biscoff koekjes

15 gram Lotus speculoos

150 gram magere kwark


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom en voeg daarna de natte ingrediënten toe, zorg ervoor dat de halvarine gesmolten is wanneer je dit toevoegt aan het beslag.

  • Mix dit samen tot je een mooi beslag hebt.

  • Verdeel het beslag over 3 kleine taart vormpjes met een diameter van 10 centimeter. Als je dit niet hebt, kan je het ook verdelen over muffin vormpjes of een kleine springvorm.

  • Doe de taartjes in de oven voor 25 minuten en laat volledig afkoelen.

  • Top de taartjes af met 50 gram kwark, 1 biscoff koekje en 5 gram gesmolten speculoos per taartje.


voedingswaarde per speculoos taartje

223 kcal - 20,8g koolhydraten - 17,1g eiwit - 7,3g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk