PINDASOEP
Voor degene die net zo’n pinda(kaas) fan is als ik ben, dit recept is speciaal voor jou! Deze pindasoep is super rijk van smaak en net wat anders dan normaal, doet me ook heel erg denken aan de pinda curry die ik een keer heb gemaakt. Ook kwam de gembersap van G’gner goed van pas, want ik heb altijd een hekel aan gember snijden!
ingrediënten voor 4 porties
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
1 rode peper in dunne ringetjes
200 gram zoete aardappel in blokjes
500 ml groentebouillon
40 ml gembersap 100%
40 gram tomaten puree
30 ml ketjap manis
150 gram 100% pindakaas
200 ml kokosmelk 6% vet
10 ml olijfolie
peper en zout naar smaak
garnering
taugé
bosui in ringetjes gesneden
pinda's
koriander
bereidingswijze
Neem eerst even de tijd om de groenten te snijden zoals aangegeven in de ingrediënten lijst.
Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui met de knoflook en rode peper voor een paar minuten.
Bak vervolgens de zoete aardappel een extra paar minuten mee.
Voeg de groentebouillon, gembersap, tomaten puree en de ketjap toe. Roer door en laat pruttelen voor 15 minuten.
Roer de pindakaas door de soep en pureer de soep glad met een staafmixer.
Meng de kokosmelk vervolgens door de soep en verwarm nog even kort. Breng op smaak met zout en peper als dit nodig is.
Garneer de soep met taugé, bosui, pinda's en koriander.
voedingswaarde per portie, zonder garnering
378 kcal - 25g vet - 29g koolhydraten - 12g eiwit
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments