PINDASOEP



Voor degene die net zo’n pinda(kaas) fan is als ik ben, dit recept is speciaal voor jou! Deze pindasoep is super rijk van smaak en net wat anders dan normaal, doet me ook heel erg denken aan de pinda curry die ik een keer heb gemaakt. Ook kwam de gembersap van G’gner goed van pas, want ik heb altijd een hekel aan gember snijden!






ingrediënten voor 4 porties

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook geperst

1 rode peper in dunne ringetjes

200 gram zoete aardappel in blokjes

500 ml groentebouillon

40 ml gembersap G'nger

40 gram tomaten puree

30 ml ketjap manis

150 gram 100% pindakaas

200 ml kokosmelk 6% vet

10 ml olijfolie

peper en zout naar smaak


garnering

taugé

bosui in ringetjes gesneden

pinda's

koriander


bereidingswijze

  • Neem eerst even de tijd om de groenten te snijden zoals aangegeven in de ingrediënten lijst.

  • Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui met de knoflook en rode peper voor een paar minuten.

  • Bak vervolgens de zoete aardappel een extra paar minuten mee.

  • Voeg de groentebouillon, gembersap, tomaten puree en de ketjap toe. Roer door en laat pruttelen voor 15 minuten.

  • Roer de pindakaas door de soep en pureer de soep glad met een staafmixer.

  • Meng de kokosmelk vervolgens door de soep en verwarm nog even kort. Breng op smaak met zout en peper als dit nodig is.

  • Garneer de soep met taugé, bosui, pinda's en koriander.


voedingswaarde per portie, zonder garnering

378 kcal - 25g vet - 29g koolhydraten - 12g eiwit

Eet smakelijk!

Liefs, Anouk