PEPER NOTEN



Peper noten, flauw he? Maar ik weet ook eigenlijk niet hoe ik dit recept anders moet noemen, want dit zijn letterlijk nootjes haha! Deze nootjes zijn gekruid met koek en speculaas kruiden, waardoor dit een goed alternatief kan zijn voor de bekende pepernoten! Zelf maak ik deze nootjes het hele jaar door als avondsnack. Wist je dat je ook met andere kruiden je nootjes kan pimpen? Je kan bijvoorbeeld ook knoflook en sambal gebruiken voor pittige nootjes!



ingrediënten voor 8 porties

100 gram pinda's ongebrand, ongezouten

100 gram cashewnoten ongebrand, ongezouten

25 gram ahorn siroop

6 gram koek en speculaaskruiden

Grof zeezout naar smaak


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden

  • Doe de nootjes in een kom met de ahorn siroop, zeezout en de koek en speculaaskruiden.

  • Mix tot elk nootje is bedekt met de kruiden.

  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en doe het in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.

  • Hussel de nootjes om de 3 minuten even door zodat het niet gaat aanbranden.

  • Na tien minuten haal je de bakplaat uit de oven, en laat je de nootjes volledig afkoelen op de bakplaat.


voedingswaarde per portie

165 kcal - 6g koolhydraten - 6g eiwit - 13g vet

Eet smakelijk!

Liefs, Anouk