OLIEBOLLEN



We sluiten het jaar af met een knaller!!! Nouja, geen vuurwerk dan dit jaar dan, maar wel deze overheerlijke oliebollen! Deze oliebollen staan elk jaar bij ons op de planning en je kan ze zoveel mogelijk personaliseren als jij wilt! Ik hou van oliebollen met rozijnen erin. Je kan ook oliebollen maken met cranberry's, nootjes of stukjes appel!



ingrediënten voor 8 oliebollen

250 gram bloem

300 gram magere vanille kwark

1 tl bakpoeder

2 eieren

50 gram rozijnen

1 tl koek en speculaaskruiden

snufje zout

vloeibaar zoetstof naar smaak

poedersuiker optioneel


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Doe de rozijnen in een bakje met kokend water en laat ze wellen voor 10 minuten.

  • Doe de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een beslagkom en roer door.

  • Doe nu de kwark, eieren en de rozijnen erbij en mix tot er geen droge stukken meer in het beslag zitten.

  • Optioneel kan je er nog wat vloeibaar zoetstof doorheen roeren als je het zoeter wilt hebben.

  • Zet een bakplaat klaar met bakpapier.

  • Maak je handen nat, vorm 8 ballen van het deeg en leg op de bakplaat. Let op, het deeg is heel plakkerig! Je kan ook een ijslepel gebruiken om er mooie bolletjes uit te scheppen.

  • Zet het in de oven voor 25 tot 30 minuten.

  • Serveer wanneer ze nog lekker warm zijn en doe er optioneel wat poedersuiker overheen.


voedingswaarde per oliebol

167 kcal - 28g koolhydraten - 2g vet - 9g eiwit



Eet smakelijk en een gelukkig nieuwjaar!


Liefs, Anouk